Budžet od 340 milijuna dolara: Snima se jedan od najskupljih filmova svih vremena

Screenshot: YouTube

DESETI dio franšize Brzi i žestoki u kina bi trebao stići tek za šest mjeseci, no već sada je na putu da obori rekord. Prema tvrdnjama medija, budžet filma Fast X toliko je narastao da je na dobrom putu da postane jedan od najskupljih filmova svih vremena.

Probijen budžet

The Wrap je ovog tjedna izvijestio da proračun filma navodno iznosi 340 milijuna dolara, što je 70% više od 200 milijuna dolara koliko je prvotno iznosio proračun blockbustera.

Prema pisanju tog medija, faktori poput globalne inflacije te povećanih plaća za zvijezdu serije Vina Diesela i ostatak glumačke postave franšize dio su razloga zbog kojih je proračun probijen.

Na putu za četvrto mjesto

Ako je proračun doista narastao na 340 milijuna dolara, to će Fast X staviti na sam vrh liste najskupljih blockbustera svih vremena, uz bok filmovima poput Avengers: Endgame (356 milijuna dolara) i Pirati s Kariba: Nepoznate plime (379 milijuna dolara).

Točnije, to bi značilo da će Fast X postati četvrti najskuplji film ikada snimljen, nakon Pirata s Kariba, Avengers: Age of Ultron (365 milijuna dolara) i Endgamea, čime će svrgnuti Avengers: Infinity War (316 milijuna dolara) na peto mjesto liste.