"Jedan od najgorih DC filmova": Kritičari popljuvali Aquaman i izgubljeno kraljevstvo

Screenshot: YouTube

Aquaman i izgubljeno kraljevstvo stigao je u kina te označio kraj dosadašnjeg filmskog svijeta DC-ja, koji je trajao od 2013. do 2023. godine.

Aquaman (Jason Momoa) u ovom nastavku udružuje snage sa svojim bratom Ormom (Patrick Wilson) kako bi zaustavio Black Mantu (Yahya Abdul-Mateen II) koji se domogao mitološkog oružja, moćnog Crnog Trozupca. Film je režirao James Wan, prema scenariju koji je napisao David Leslie Johnson-McGoldrick.

Kritičari su popljuvali film koji je tako postao jedan od najgorih DC filmova iz njihovog neuspješnog filmskog svijeta. Na Rotten Tomatoesu ocjena mu je 37%, daleko niža od prvog dijela koji je na 66% pozitivnih osvrta.

 

"Ovaj nastavak je potonuo"

"Pretjeran, glup, anemičan i ispodprosječan spektakl koji je jednako razočarao kao i prvi dio Rebel Moona. Možda bi bolje funkcionirao kao videoigra nego film", tvrdi kritičar Avi Offer.

"Prvi Aquaman uspio je balansirati ozbiljnost i fantaziju, dok je 'Izgubljeno kraljevstvo' u potpunosti prešlo na osjećaj kao da gledate crtić", jasna je kritičarka Deadline Hollywood Dailyja.

"Kopirajući popularne filmove i druge poznate akcijsko-avanturističke projekte filmskih franšiza, ovaj je nastavak potonuo u dubokim vodama", zaključila je kritičarka Christine Cronan.

Najbolji dio filma je odnos dvojice glavnih glumaca

"Tonski nered, popraćen vizualnim efektima koji variraju od izrezanih dijelova scena iz videoigara do brzinski odrađenog posla u zadnji čas, daje nam neobično plahu priču i beskrajno komplicira način pripovijedanja", piše Rolling Stone.

"Zabavni dijelovi smješteni su u sendviču ružnih vizualnih efekata i čudnog prvog dijela filma koji djeluje kao da je došao iz potpuno drugačijeg projekta. Odnos između Arthura i Orma nedvojbeno je najbolji dio filma i pomaže u jačanju priče", tvrde iz IGN-a.

"Ako ste već bili zainteresirani za film, vjerojatno ćete uživati u gledanju. Za sve ostale, najbolje je preskočiti ovaj posljednji DCEU film", zaključak je Screen Ranta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.