Jučer je završila druga sezona Zmajeve kuće, ljudi pišu: Najgora u povijesti

Screenshot: YouTube/HBO

UPOZORENJE Tekst sadrži spoilere! Ako još uvijek ne želite znati detalje iz nove epizode Zmajeve kuće, nemojte čitati dalje.

DRUGA sezona HBO-ove hit-serije Zmajeva kuća (House of the Dragon) jučer je došla kraju, a posljednja epizoda izazvala je lavinu negativnih reakcija na internetu.

Mnogi su obožavatelji razočarani završetkom sezone jer smatraju da je radnja previše rastegnuta u usporedbi s knjigom Vatra i krv Georgea R. R. Martina, koja je temelj cijele serije. Nadalje, nije im se svidjelo što su izvršni producenti, Sara Hess i Ryan Condal, odlučili staviti prevelik fokus na sporedne likove u posljednjoj epizodi.

 

Što se događa u novoj epizodi?

Značajan dio zadnje epizode predstavljali su bizarni pregovori Tylanda Lannistera i vladara s kontinenta Essosa, koji mu trebaju pomoći da razbije pomorsku blokadu Kraljevog grudobrana. Kako bi pridobio vladare, Tyland mora impresionirati admiralku Sharako Lohar, koja se predstavlja kao muškarac.

Isto tako, mnoge gledatelje je razočarao i dio priče o Rhaeni Targaryen koja je u prošloj epizodi napustila Rhaenirine sinove jer je htjela pronaći misterioznog divljeg zmaja koji se nalazi u Dolini. Mlada princeza je tjednima lutala sve dok nije uspjela pronaći zmaja, ali nije nam poznato hoće li ga uspjeti ukrotiti.

Još jedna scena koju su dočekale kritike bila je scena na kraju epizode kada Alicent posjeti Zmajev kamen kako bi obavijestila Rhaenyru da su Aemond i Vhagar napustili Kraljev grudobran. Alicent moli Rhaenyru da poštedi njezinog sina Aegona, koji se još uvijek oporavlja od Aemondovog napada, no Rhaenyra to ne može učiniti jer su joj Aegon i njegovi sljedbenici prijetnja, a rat je već počeo.

S druge strane, gledatelji su zadovoljni što su Daemonove dogodovštine u Harrenhalu napokon došle kraju. Nakon što je u najnovijoj viziji vidio mračnu budućnost koja čeka Westeros, Daemon je odlučio da neće ići u rat protiv Rhaenyre, već se pred svojom vojskom obvezao da će ratovati u njezino ime kako bi joj osigurao prijestolje.

Gledatelji su razočarani

Prema IMDb-ju, osma epizoda druge sezone Zmajeve kuće, nazvana The Queen Who Ever Was, trenutno je druga najgore ocijenjena epizoda u cijeloj sezoni. The Queen Who Ever Was ima ocjenu 6.4, dok šesta epizoda ima ocjenu 6.2.

Najbolje ocijenjene epizode u novoj sezoni su četvrta epizoda, nazvana The Red Dragon and the Gold, u kojoj dolazi do hvaljene borbe između Rhaenys, Aegona i Aemonda, te sedma epizoda, nazvana The Red Sowing.

Društvene mreže pune su kritika nove sezone, a u nastavku donosimo neke od njih.

"Nova sezona Zmajeve kuće je najgora sezona u povijesti Igre prijestolja, čak je gora i od osme sezone originalne serije. Zašto nam niste dali dobar završetak sezone? Cijelu sezonu imao sam osjećaj kao da će sljedeći tjedan izaći upečatljiva epizoda, i sad moram čekati takvu epizodu još dvije godine", napisao je jedan korisnik X-a.

"Cijela nova sezona Zmajeve kuće mogla je biti e-mail", našalila se druga korisnica.

"Očekivao sam da će se dogoditi nešto značajno jer su cijelu epizodu nešto planirali, spletkarili i muljali, kao na kraju prve sezone. I onda je samo krenula završna špica, bez da se išta dogodilo", napisao je jedan korisnik Reddita.

"Čim su krenuli predstavljati onog novog lika koji će biti Lannisterov prijatelj, znao sam da nećemo dobiti dobru završnicu. Ovo je sve samo priprema za iduću sezonu", dodao je drugi.

"Vidimo se za dvije godine i nadam se da će se onda nešto i dogoditi", komentirao je treći.

Zmajeva kuća imat će još dvije sezone, a snimanje treće sezone trebalo bi početi početkom iduće godine.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.