Na male ekrane se vraća jedna od najboljih serija u posljednjih nekoliko godina

Screenshot: YouTube/Apple TV+

OBOŽAVATELJI trilera i znanstvene fantastike dolaze na svoje - hvaljena serija Severance uskoro se vraća na male ekrane. Nakon dvije godine čekanja, Apple TV+ objavio je prvi teaser za drugu sezonu popularne serije koju je kreirao Dan Erickson.

Druga sezona serije imat će deset epizoda koje su režirali Ben Stiller i Aoife McArdle. Snimanje druge sezone pauzirano je za vrijeme prošlogodišnjeg štrajka, a nastavljeno je u siječnju ove godine. Teaser za drugu sezonu pogledajte u nastavku.

 

Što je Severance?

Severance je psihološki znanstvenofantastični triler koji kritizira kapitalizam i korporativnu kulturu, kao i određene aspekte moderne tehnologije.

U prvoj sezoni Severancea upoznajemo se s Markom Scoutom (Adam Scott), zaposlenikom fiktivne biotehnološke kompanije Lumon Industries. U Markovom uredu rade još Dylan (Zach Cherry), Irving (John Turturro) i nova zaposlenica Helly (Britt Lower), koja je zamijenila Markovog najboljeg prijatelja Peteyja (Yul Vazquez).

Svima njima zajedničko je to što u mozgu imaju čip, koji je ubačen tijekom medicinskog zahvata nazvanog "severance". Zbog tog zahvata njihov mozak radi podjelu između sjećanja s posla i sjećanja iz privatnog života. Svaki put kada zaposlenici uđu u lift koji vodi do ureda, čip se aktivira i više nemaju pristup sjećanjima iz privatnog života, a kada odlaze s posla, ne sjećaju se što se taj dan događalo u uredu.

Potaknut misterioznim nestankom svog najboljeg prijatelja i dolaskom buntovne Helly, Mark, uz svoje kolege, pokušava otkriti što se stvarno događa u Lumonu.

Glumačkoj postavi pridružila se zvijezda Igre prijestolja

Uz već spomenute glumce, u prvoj sezoni glumili su Tramell Tillman, Jen Tullock, Dichen Lachman, Michael Chernus, Christopher Walken i Patricia Arquette.

Appleov teaser za drugu sezonu ne otkriva nam puno, ali uz već poznate likove, predstavlja nam novog nepoznatog lika kojeg glumi Gwendoline Christie, zvijezda Igre prijestolja.

Druga sezona Severancea dolazi na Apple TV+ 17. siječnja 2025. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.