Na Netflix stigao film koji je zbog eksplicitnih scena bio zabranjen u više zemalja

Screenshot: Youtube

Netflix je u svoju ponudu dodao film Gandu, koji je zabranjen u nekoliko zemalja zbog eksplicitnih scena seksa. Riječ je o crno-bijelom indijskom filmu redatelja Qaushiqa Mukherjeeja iz 2010. godine, koji je u početku imao zabranu emitiranja čak i u svojoj zemlji.

Radnja prati tinejdžera, repera Gandua, koji krade od ljubavnika svoje majke, a zatim se upušta u divljanje potaknuto drogom s vozačem rikše. Postoji više 18+ scena između Ganduove majke (Kamalika Banerjee) i njezinog ljubavnika Dasbabua (Silajit Majumder).

Redatelj je na Slamdance festivalu 2011. otkrio da su neke scene seksa stvarne, pa je film u Indiji prvi put prikazan tek u srpnju 2012. na Osian Film Festivalu. Online je postao dostupan tek pet godina kasnije, prema Metrou.

Unatoč negativnim reakcijama, film je dobio 68% pozitivnih reakcija gledatelja na Rotten Tomatoesu, a neki su ga kritičari pozitivno ocijenili. Variety ga je opisao kao "maštovit, zabavan i šokantan", dok jedan komentar gledatelja glasi: "Ovo je više revolucija nego film."

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.