Novi film Colina Farrella oduševio publiku u Veneciji i dobio 13-minutni aplauz

Foto: Press

CRNA komedija The Banshees of Inisherin, u kojoj glavnu ulogu ima irski glumac Colin Farrell, oduševila je publiku na filmskom festivalu u Veneciji. 

Film Martina McDonagha imao je senzacionalan debi u ponedjeljak na Venecijanskom filmskom festivalu, gdje je zaradio 13-minutni pljesak, što je najduži aplauz na ovogodišnjem festivalu. McDonagh i zvijezde filma Colin Farrell, Brendan Gleeson i Kerry Condon grlili su se tijekom ovacija, a Farrell je prekršio tradiciju tako što je ušao u publiku kako bi napravio selfieje s obožavateljima i dao autograme.

The Banshees of Inisherin mogući je kandidat za najbolji film na ovogodišnjim Oscarima, Farrell bi mogao dobiti prvu nominaciju za najboljeg glumca u svojoj karijeri, a Gleeson i Condon mogli bi biti jaki kandidati u kategorijama sporednog glumca i glumice. 

Film priča neobičnu priču o dva najbolja prijatelja, koje glume Farrell i Gleeson, koji iznenada prekidaju svoje prijateljstvo, a njihov rastanak ima potresan učinak na ruralnu zajednicu u kojoj žive.

Kritičari su nahvalili film, a Guy Lodge iz Varietyja opisao ga je kao "veličanstven film koji je jetko, jezivo i ponekad grubo tužan". Također je pohvalio McDonaghov scenarij i režiju, kao i njegov vješt rad s glumcima.

The Banshees of Inisherin ponovno spaja McDonagha s Gleesonom i Farrellom. Njih trojica prethodno su radili zajedno na filmu In Bruges iz 2008. McDonagh je režirao Three Billboards Outside Ebbing, Missouri iz 2017., a film je bio nominiran za sedam Oscara te je osvojio dva za izvedbe Frances McDormand i Sama Rockwella.