Ovo je film zbog kojeg je Christian Bale razmišljao o povlačenju iz glume

Screenshot: YouTube

Svaki glumac sanja o nastupanju na najvećoj svjetskoj pozornici. To je ponekad okrutna industrija, ali oni koji preuzmu rizik i uspiju, često su motivirani da nastave biti dio te igre, nadajući se da će stati uz bok velikim zvijezdama filma. Međutim, ova priča često je idealizirana. Kada je Christian Bale dobio svoju prvu veliku priliku s filmom Carstvo sunca, shvatio je da nije toliko strastven prema velikim ulogama kao što je mislio.

Stvarnost slave i pritisci industrije natjerali su ga da preispita glamuroznu sliku, često povezanu s uspjehom u Hollywoodu. Ipak, Bale je zasigurno stvorio zanimljivo mjesto za sebe u Hollywoodu. Osim što je jedan od najzanimljivijih glumaca na ekranu, stekao je reputaciju zbog preuzimanja bilo koje uloge, bez obzira na vlastitu dobrobit, bilo da je to mršavljenje do kostiju u filmu Nestajanje ili izvrsna izvedba u filmu Čovjek iz sjene.

Kada je tek započeo svoju karijeru, njegov san o suradnji sa Stevenom Spielbergom imao je svoje izazove. Rad s jednim od najvećih filmaša na svijetu nosio je mnoge dodatne zahtjeve. Bale je brzo naučio te lekcije dok je radio na jednoj povijesnoj drami.

"Spielberg me natjerao da pomislim: ‘Nikad više ovo neću raditi.’"

Tijekom razgovora za GQ Bale se prisjetio koliko je bilo teško uskladiti oba dijela svog života tijekom snimanja, rekavši: "Nisam tada imao pojma koliko je taj film bio poseban. Tek puno kasnije, kada sam radio na manjim filmovima, pogledao sam unatrag i rekao: 'Oh, to je bio velik film.'"

Osim toga, ulazak u industriju u tako mladoj dobi može značajno utjecati na nečiju psihu. Iako je Bale postao jedan od najuzbudljivijih glumaca svoje generacije, priznao je da je nakon tog iskustva želio prestati s glumom.

Za njega je jedan blockbuster bio dovoljan. Glumac je za The Talks pojasnio: "Spielberg me natjerao da pomislim: 'Nikad više ovo neću raditi.' Ne mislim na njega osobno; s njim sam imao sjajno iskustvo. No iskustvo rada u toj dobi nije nešto što bih preporučio ikome."

Bale je bio umjetnik u svakom smislu te riječi, pa iako ga je iskustvo s filmom Carstvo sunca prestrašilo za budućnost, sljedećih nekoliko godina gradio je karijeru na koju bi svaki glumac bio ponosan.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.