Požalili su što nisu radili na filmu Mela Gibsona koji je postao hit diljem svijeta

Foto: EPA

MEL Gibson, osim što je značajan glumac, prepoznat je i kao jedan od najuspješnijih holivudskih redatelja. Iza niza uspješnih filmova, naredao je i brojne prestižne nagrade. Za film Braveheart iz 1995. dobio je čak dva Oscara, za najboljeg redatelja i najbolji film, te jedan Zlatni globus. Unatoč tome, Gibson je imao problema s pronalaskom filmskog studija koji bi radio na njegovom filmu Pasija, iz 2004. godine. Redatelj je bio primoran preuzeti stvari u svoje ruke.  

Nije trebalo dugo da Gibson ubere plodove napornog rada jer je Pasija postala jedan od najuspješnijih nezavisnih filmova svih vremena. Unatoč tome što je bio kontroverzan, film je dominirao kino blagajnama. 

 

Pasija je inspirirana knjigom Gorka muka Gospodina našega Isusa Krista, koji opisuje što se događalo dvanaest sati prije Isusove smrti. Zbog kontroverzne prirode filma, nitko nije htio biti uključen u njegovo snimanje, piše Fandom Wire.

"Ovo je film o nečemu čega se nitko ne želi dotaknuti, snimljen je na dva mrtva jezika", izjavio je Mel Gibson o Pasiji.

Osim kontroverzne radnje, Gibsona su kočile i optužbe za antisemitizam. Odlučio je sam distribuirati film uz pomoć kuće Newmarket Films. U produkciju filma je uložio 30 milijuna dolara, a u marketing 15 milijuna dolara. Gibson je za promociju filma zatražio i pomoć mnogih crkvenih zajednica.

Film je na kraju zaradio nevjerojatnih 612 milijuna dolara, što je bilo kao šamar svim studijima koji su ga odbili.

Unatoč miješanim kritikama koje je Pasija primila, zbog scena intenzivnog nasilja i prikaza Židova, film s Jimom Caviezelom u glavnoj ulozi, donio je Gibsonu ogroman profit. Zaradio je 300 milijuna dolara nakon što je platio 50% Newmarket Filmsu. 

Nevjerojatan uspjeh filma je također rezultirao nastavkom koji je trenutno u razvoju. Gibson trenutno radi na filmu Pasija: Uskrsnuće, koji se fokusira na tri dana između Isusove smrti i uskrsnuća. Prema portalu IMDb, film bi trebao izaći tijekom 2024. godine, ali točan datum još nije potvrđen.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.