Rings of Power i House of the Dragon nastavljaju snimanje unatoč štrajku scenarista

Screenshot: YouTube/HBO/Amazon Prime Video

UNATOČ štrajku Američkog saveza scenarista (WGA), koji trenutno potresa filmsku industriju, produkcija popularnih serija Lord of the Rings: Rings of Power i House of the Dragon zasad ne trpi veće posljedice jer se snimanje ovih serija odvija u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Druga sezona Amazonove serije Rings of Power je trenutno u produkciji, a preostalo je još 19 dana snimanja, piše Deadline. Scenarij i ostali kreativni materijali završeni su prije štrajka pa produkcija nije pogođena. Izvršni producenti i scenaristi serije, J.D. Payne i Patrick McKay, neće prisustvovati završetku snimanja jer su članovi WGA-a, ali snimanje će nadgledati redatelji i producenti koji nisu sudjelovali u pisanju serije.

Radnja serije Rings of Power smještena je u Drugo doba Međuzemlja - tisuće godina prije događaja iz filmova i romana Lord of the Rings.

Drugu sezonu serije produciraju kreatori i izvršni producenti Payne i McKay, uz izvršne producente Lindsey Weber, Calluma Greenea, Justina Doblea, Jasona Cahilla i Gennifer Hutchison te koproducente Charlotte Brӓndström, Kate Hazell, Helen Shang, Andrewa Leea, Matthewa Penry-Daveya i Clare Buxton.

House of the Dragon također nastavlja sa snimanjem

Što se tiče HBO-ove serije House of the Dragon, snimanje druge sezone također će se nastaviti u Ujedinjenom Kraljevstvu unatoč štrajku američkih scenarista. Izvor blizak produkciji otkrio je za Variety da je scenarij za popularnu seriju već neko vrijeme gotov i da snimanje druge sezone neće biti odgođeno.

Dovršeni scenarij omogućuje da se produkcija nastavi iako nije jasno kako će se HBO nositi s eventualnim prepravcima scenarija.

Temeljena na romanu Georgea R.R. Martina Fire & Blood, serija House of the Dragon je započela snimanje druge sezone 11. travnja, što je HBO objavio istog dana u izjavi scenarista Ryana Condala.

Neki britanski scenaristi, koji su također članovi WGA-a, rekli su za Variety da su tijekom vikenda marljivo radili kako bi predali scenarije svojim američkim poslodavcima prije isteka ugovora i početka štrajka. Sada, kada je štrajk započeo, ovi scenaristi štrajkaju s američkim kolegama.

Druga sezona serije uključuje glumce poput Matta Smitha, Olivie Cooke, Emme D'Arcy, Eve Best, Stevea Toussainta, Fabiena Frankela, Ewana Mitchella, Toma Glynn-Carneyja, Sonoye Mizuno i Rhysa Ifansa. Dodatni članovi glumačke postave iz prve sezone koji se vraćaju su Harryja Colletta, Bethany Antoniu, Phoebe Campbell, Phiu Saban, Jeffersona Halla i Matthewa Needhama.

Iako štrajk scenarista trenutno utječe na mnoge projekte, čini se da će obožavatelji serija Rings of Power i House of the Dragon dočekati nove sezone bez ikakvih kašnjenja.