Salma Hayek smatra da je bila njezina sudbina utjeloviti ovog lika: Ona je moj heroj

Foto: EPA/Screenshot: Youtube

SALMU Hayek gledali smo u mnogim filmovima, uključujući Odmetnice, Čuvaj me s leđa, Brak na brzaka, Eternals, Dinastiju Gucci, Ljubav na engleski način, Bilo jednom u Meksiku i mnoge druge. Međutim, slavna glumica ni za jednu od ovih uloga nije rekla da joj je najbolja.

Kada su je tijekom jednog intervjua za GQ pitali da izdvoji svoje omiljene uloge, izdvojila je film Frida, koji se premijerno prikazao 2002. godine. Kada su je pitali postoji li film za koji smatra da joj je dao višu svrhu, glumica je izdvojila film redateljice Julije Taymor te izjavila da se osjećala kao da je njezina sudbina igrati ovu ulogu, prenosi Far Out Magazine.

"Moja veza s Fridom i filmom dala mi je svrhu više od svega što sam radila. To nije bio samo film. Ona mi je puno značila, bila je moj heroj", rekla je Salma Hayek.

Radnja biografske drame Frida detaljno prikazuje život transformativne nadrealističke slikarice Fride Kahlo, koja je u svoj rad kanalizirala užasne ozljede i svoj buran brak. Film prikazuje njezin život s Diegom Riverom dok su osvajali svijet umjetnosti, kao i složenu i dugotrajnu vezu s mentorom i mužem Lavom Trockim te provokativne i romantične zavrzlame sa ženama. 

 

U filmu Frida glumili su Alfred Molina, Geoffrey Rush, Mía Maestro, Diego Luna, Patricia Reyes Spíndola, Roger Rees i druge zvijezde. Scenarij su napisali Hayden Herrera, Clancy Sigal i Diane Lake.

Frida je 2003. godine bila nominirana za šest Oscara, uključujući u kategoriji za glavnu glumicu za Hayek, ali te godine nije pobijedila. Međutim, film je osvojio dva Oscara, i to u kategorijama najbolje originalne glazbe i najbolje šminke i frizure. 

Biografsku dramu Frida moguće je posuditi ili kupiti za gledanje na Amazon Videu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.