Tiktoker Niko otkrio nam je odlične filmove i serije koji su savršeni za opuštanje

IAKO se ljeto bliži kraju, mnogi i dalje uživaju u odmoru. Ako niste jedni od onih koji godišnje odmore ili slobodno vrijeme vole provoditi u kupanju u moru, razgledavanju, planinarenju ili sličnim aktivnostima, već više volite odmarati, imamo rješenje za vas. 

Kako bismo olakšali potragu za zabavnim i opuštajućim sadržajem, zamolili smo kreatora sadržaja Niku Čuturića (ko.je.niko) da nam podijeli neke svoje omiljene filmske, televizijske i književne naslove. Što nam je sve preporučio, otkrijete u nastavku. 

Serije i filmovi

1. Only Murders in The Building (Disney+)

"Ako negdje glumi Selena Gomez, vjerujte mi da sam tu najveći fan i nisam objektivan", našalio se Niko, koji je za seriju još dodao: "Ono što mogu reći za ovu seriju je da je genijalna, satirična, elementi iznenađenja su tu. Jako je interesantno što su, po meni, tri glavna glumca nespojiva jer se u seriji nalazi Steve Martin, kojeg sam kao dijete gledao u obiteljskim komedijama poput Popusta na količinu, a sada ga gledam s jednom od svojih najvećih zvjezdanih simpatija kako rješavaju ubojstva." 

Posebno mu se svidjelo što je dio glumačke postave treće sezone bila legendarna glumica Meryl Streep. "Također, u trećoj sezoni dolazi Meryl Streep, doslovno ne može bolje. Tu seriju gledam svaki tjedan jer pratim kako izlazi nova epizoda, trenutno se veselim četvrtoj sezoni koja dolazi pred kraj ljeta." 

2. Pretty Little Liars: Original Sin (Max)

Kao još jednu odličnu seriju za opuštanje, Niko je izdvojio prednastavak popularne dramske serije Slatke male lažljivice (Pretty Little Liars), koja se prikazivala od 2010. do 2017. godine. Prednastavak priče, Pretty Little Liars: Original Sin se na Maxu prikazuje od 2022. godine te zasad ima dvije sezone. 

"Ova serija mi je trenutno ogroman guilty pleasure. Prije svega bio sam ogroman fan originalne PLL serije, koja je počela izlaziti davne 2010. godine pa mi je ovo sada odlično je budi dovoljno nostalgije i ima nešto u sebi što me vuče da ju i dalje religiozno gledam. Velika preporuka za ovu seriju!" kaže nam Niko. 

3. Scream Queens (Disney+)

"Ova serija će biti moj vječni favorit", kaže Niko za satiričnu horor seriju Scream Queens, koja se prikazuje na platformi Disney+. "Točno je napravljena po mojim standardima: glupa i nerealna. Ovu seriju ne gledajte ako želite nešto ozbiljno ili pametno, ona nije ozbiljna i zbog toga je još smješnije. Da, ima nekoliko ubojstava, ali stvarno nije ni jedan posto strašno. Ako volite Mean Girls i neke elemente slasher horora, ovo je doslovno idealno za vas", pojašnjava nam naš sugovornik. 

4. Svi filmovi iz franšize Vrisak (Scream)

"Ne znam volim li ijedan film više od Vriska. Zbog ovih filmova sam se zaljubio u horore i kad god me netko pita što da gleda, ja ću uvijek reći ovaj film. Ne znam što je u njemu, ali već sam godinama hipnotiziran kada ih počnem gledati, imaju sve u sebi - klasične jump scareove, otkrića ubojice, super su snimljeni. Sve preporuke za ove filmove", dodaje. 

5. Hannah Montana: The Movie 

Američka tinejdžerska glazbena drama Hannah Montana: The Movie iz 2009. godine temeljena je na istoimenoj televizijskoj seriji Disney Channela, u kojoj je glavnu ulogu imala Miley Cyrus. Poznatog tiktokera, kao i mnoge druge, ovaj film vraća u djetinjstvo.

"Prije par dana sam na TikToku vidio neki isječak iz Hannah Montana filma i odlučio ga pogledati po stoti put. I sam sad osvijestio koliko je meni taj film 'feel good' i koliko mi je nekih lijepih emocija i uspomena iz djetinjstva probudio. Nekada stvarno trebamo gledati ovakve filmove da se prisjetimo kako je to biti dijete i da je OK gledati filmove koji nisu ni jedan posto ozbiljni", ispričao je Niko. 

Knjige

1. Lanac - Adrian McKinty

Niko je za triler knjigu Lanac rekao da je jedina kojoj bi dao ocjenu 10 od 10. 

"Ova knjiga je jedina koju sam ikada počeo čitati u deset navečer i do jutra nisam sklopio oči koliko je bila napeta, interesantna i sa svakom stranicom me sve više interesiralo što će se dalje dogoditi. Ne želim previše otkrivati, ali knjiga je podijeljena u dvije faze, na početku nije jasno zašto je tako i čini se glupo, ali na kraju sve ima smisla. To je jedina knjiga kojoj bih dao ocjenu 10/10", pojašnjava.

2. Šopingholičarka - Sophie Kinsella

Još jedna književna preporuka koju je Niko izdvojio je serijal Šopingholičarka autorice Sophie Kinselle. 

"Ove knjige su toliko humoristične i interesantne da se toliko smijem naglas kada ih čitam da mi nekada bude neugodno. Ako ste ikada lošeg raspoloženja ili vam treba neki feel good ili pick me up, ove knjige su stvorene za to. Što god da sam pročitao od ove spisateljice je uvijek tako smiješno, ali serijal Šopingholičarka je nešto posebno", dodaje Niko. 

Na samom kraju se našalio kako se nada da će netko pronaći nešto za sebe u nekoj od ovih preporuka. "Nadam se da će netko uživati u mojim preporukama. Ako pitate moje prijatelje, nemam ukusa u filmove i serije, ali meni su super", zaključio je. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.