Woody Harrelson odbio je ulogu u filmu Clinta Eastwooda: "Mislio sam da je dosadna"

Foto: EPA/Youtube screenshot

S OBZIROM na njegovu dugovječnost u Hollywoodu, nema mnogo glumaca koji bi odbili priliku glumiti u filmu Clinta Eastwooda, što Woodyja Harrelsona čini jednim od rijetkih.

Tri desetljeća nakon što je odbio slavnog glumca i redatelja, njih dvojica još uvijek nikada nisu surađivali. Vjerojatno ni neće jer Eastwood pravnim trilerom Juror No. 2 vjerojatno završava svoju karijeru.

Naime, Harrelson je 1994. dobio poziv da glumi u Mostovima okruga Madison. Međutim u to vrijeme bio je zauzet snimanjem filma Rođeni ubojice Olivera Stonea i samo ga je par mjeseci dijelilo od početka snimanja filma Narod protiv Larryja Flynta.

Ta mu je izvedba na kraju donijela nominaciju za Oscara za najboljeg glumca, pa je Harrelson s razlogom mislio da zaslužuje značajniju ulogu od one koju mu je ponudio Eastwood.

"Zapravo, uloga u Mostovima okruga Madison nije mi djelovala vrijednom, mislio sam da je dosadna. Nisam želio snimati film koji govori o prošlosti pa ima skok u sadašnjost", otkrio je Harrelson za GQ.

Harrelsonu je ponuđena uloga Michaela Johnsona, sina Meryl Streep, koji nakon smrti majke krajem osamdesetih otkrije da je ona u svojem dnevniku opisala sudbonosnu ljubav s fotografom magazina National Geographic, Robertom Kincaidom (Clint Eastwood). Na kraju ju je prihvatio Victor Slezak.

 

Mostovi okruga Madison iz 1995. nedvojbeno se ističu kao vrhunac Eastwoodovih filmova s ljubavnom tematikom. Meryl Streep je za ulogu usamljene kućanice Francesce dobila nominaciju za Oscara za najbolju glumicu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.