Domaća glumica podijelila recept za zdravu tortu od jagoda koja izaziva zazubice

TEŠKO je odoljeti ukusnim slasticama zbog kojih kilogrami luduju. Zato je uvijek pametna ideja pronaći zdrave, a jednako ukusne alternative.

Iako mnogi i dalje žive u zabludi da zdravi recepti nikako ne mogu biti podjednako ukusni, recept domaće glumice Katarine Baban mogao bi vas razuvjeriti. Ona je na svom Instagramu podijelila recept za zdravu tortu koja osvaja već na prvi pogled.

"Evo jedne predivne zdrave torte - sirova torta od jagoda, bez šećera! Ona je nešto kompliciranija od kuglica, ali je prefina! Nema pečenja, samo trebate relativno dobar blender da sve fino samelje", objasnila je Katarina na početku objave.

Za podlogu vam je potrebno:
2 šalice badema

2-3 žlice agavina sirupa
1 žlica limunovog soka
Dodajte i par žlica vode.

Krema:
2 šalice indijskih oraščića

2 dcl kokosovog mlijeka
malo limunovog soka
pola šalice agavina sirupa
3 žlice kokosovog ulja
2 šalice svježih jagoda

Recept:

1. Sastojke za koru sameljite u blenderu i utisnite ravnomjerno u kalup.
2. Sve sastojke za kremu sameljite u blenderu, usipajte u kalup i ostavite barem 8 sati u hladnjaku.

"Možete i u zamrzivač, ali ju onda izvadite jedno sat vremena prije nego ćete ju jesti da se malo opusti", savjetovala je glumica te otkrila da je ovaj recept posudila iz knjige Sirova hrana.

U slast!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.