Evo zašto je tijekom ljeta važno jesti zeleno lisnato povrće

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

LJETI nam je vruće i tražimo način da se rashladimo i prilagodimo vremenu. Osvježenje možemo pronaći i u hrani, koja nam pomaže da prilagodimo tijelo visokim temperaturama.

Zeleno lisnato povrće odličan je izvor hranjivih tvari, poput kalcija, magnezija, kalija, vitamina C i K, vlakana i željeza. Zbog toga se preporučuje da ga unosimo svakim obrokom.

Ako nemate ideju koje zeleno lisnato povrće odabrati, nastavite čitati.

Špinat: Bogat je kalijem i željezom, a sadrži i vitamin C.

Iceberg salata: Ističe se visokim sadržajem vode i vrlo je osvježavajuće i zdravo jelo.

Tikvice: Jedna su od glavnih ljetnih namirnica, bogate kalcijem, kalijem i fosforom.

Blitva: Ovo povrće ima malo kalorija, a puno vode, vlakana, vitamina i minerala.

Rukola: Jedna od glavnih salata za pripremu u ljetnim mjesecima sadrži antioksidanse, magnezij i kalcij.

Kelj: Ovo povrće ima visoku razinu vitamina A, C i K, a bogato je i željezom, fosforom i kalcijem.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.