Hrana im je promijenila život: 10 zvijezda za koje niste znali da su vegani

Foto: 123RF, Getty Images

MLADOLIK izgled, više energije, savršen ten... Prema tvrdnjama brojnih slavnih osoba, sve to su samo neki od benefita veganske prehrane. Kako kažu, uvjereni su da im je upravo veganstvo iz temelja promijenilo život.

Zdraviji život, klimatske promjene i prava životinja samo su neki od razloga zbog kojih se sve više ljudi diljem svijeta odlučuje za prelazak na veganski način života, a popularnost ovakve prehrane i dalje raste iz dana u dan. Zato ne čudi što su mu se priklonile i brojne svjetske zvijezde, a u nastavku vam otkrivamo samo neke od njih...

Beyonce

Početkom 2018. godine pjevačica je obožavateljima otkrila kako je odlučila prijeći u vegane i to kao dio pripreme za jedan od koncerata te je pozvala fanove da joj se pridruže.

Gisele Bündchen

Supermodel se ne bavi samo vlastitim zdravijim životom. Osim nje, na veganstvo je prešla cijela njezina obitelj, uključujući i djecu. Uvjerena je da se tako uče odnositi s poštovanjem prema planetu.

Natalie Portman

Glumica je već nekoliko puta javno podijelila kako izgleda njezin jelovnik, a često i upozorava kako je vrlo bitno uzimati vitamin B12 koji je, kako kaže, jedina stvar koju ne dobivate iz veganske prehrane.

Peter Dinklage

Zvijezda Igre prijestolja je dugo godina bio vegetarijanac, a nedavno je prešao na veganstvo. Kada na setu treba odglumiti scenu u kojoj jede, meso mu mijenjaju za tofu, a gledatelji uopće ne vide razliku.

Madonna

Pjevačica je jedan od najvećih fanova ovakve prehrane, a kako se drži stroge makrobiotičke dijete, u potpunosti je ukinula konzumaciju pšenice, jaja, mesa i mliječnih proizvoda.

Miley Cyrus

Pjevačica na svojim društvenim mrežama redovito dijeli motivacijske poruke o veganstvu te o tome koliko je važno poštovati životinje. Čak ju je i Udruga za zaštitu prava životinja, PETA, nazvala "super veganom" te "najvećim veganom među svim veganima".

Liam Hemsworth

Kako je istaknuo, glumac je okružen brojnim veganima te se na temelju njihovih iskustva i sam odlučio na takvu prehranu.

Jenna Dewan

Nakon što je, kada je imala svega 10 godina, vidjela dokumentarac o klaonicama, glumica jednostavno više nije mogla podnijeti pomisao da jede meso te je već idućeg dana postala vegetarijanka, a uskoro i veganka.

Olivia Wilde

Glumica se dugo nije mogla odlučiti između vegetarijanstva i veganstva te je priznala kako je veganstvo puno teže. No, na kraju je ipak potpuno prešla na vegansku prehranu za koju tvrdi da joj pomaže da se osjeća psihički bolje, ali i bolje izgleda.

Jason Mraz

Ovaj pjevač živi na plantaži avokada u San Diegu pa ne čudi što je posvećen zdravoj prehrani. Na veganstvo se odlučio zahvaljujući članu svog benda koji je prije nekoliko godina otkrio kako ima dijabetes tipa 2 te je smatrao kako mu može pomoći isključivo veganska prehrana. Kako bi mu bio potpora, pridružio mu se i Mraz te na kraju potpuno prešao u veganstvo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.