Oni koji žele imati izgrađene trbušne mišiće, u trening trebaju uključiti ove vježbe

Foto: Shutterstock

MNOGI pojedinci koji aktivno vježbaju, osim dobrog izgleda nogu i ruku, žele izgraditi i trbušne mišiće kako bi njihova figura bila još bolja. Iako mnogo vježbi pomaže u ostvarivanju ovog cilja, za ovih pet vježbi smatra se da su najbolje u tome te bi se trebale pronaći u fitness rutini svih koji sanjaju o trbušnim mišićima. 

Kako prenosi Health Shots, najbolje vježbe za trbušne mišiće su daska, penjači ili planinari, ruski zaokret, biciklistički trbušnjaci i podizanje nogu.

Daska (Plank)

Daska je vjerojatno jedna od najpoznatijih vježbi kada je u pitanju izgradnja trbušnih mišića. Radeći ovu vježbu, angažirate više skupina mišića, uključujući cijelu jezgru, što pomaže u izgradnji snage i izdržljivosti. Kako biste napravili dasku, započnite u položaju za sklekove, ali oslonite se na podlaktice umjesto na ruke. Pazite da vaše tijelo tvori ravnu liniju od ramena do gležnjeva.

Penjač (Mountain Climbers)

U svoju fitness rutinu možete dodati i penjače, poznate i kao planinari. Ova vježba visokog intenziteta jača mišiće jezgre i nudi kardiovaskularne prednosti te pomaže u sagorijevanju kalorija. Ne samo da pomaže u izgradnji trbušnih mišića već će smanjiti i bolove u zglobovima. Vježbu počinjete u položaju za sklekove, a zatim naizmjence privlačite koljena prema prsima u pokretu poput trčanja.

Ruski zaokret (Russian Twists)

Ruski zaokret je popularna vježba koja cilja na kose trbušne mišiće, a koja će vam pomoći u izgradnji mišića i izdržljivosti, prenosi Health Shots. Ako se izvodi redovito, ova vježba može doprinijeti poboljšanju ravnoteže i sagorijevanju masti. Za izvođenje vježbe, sjednite na pod, lagano se nagnite unatrag i držite uteg ili loptu ispred sebe. Zakrenite torzo na jednu stranu, noseći težinu uz sebe, a zatim se prebacite na drugu stranu.

Biciklistički trbušnjaci (Bicycle Crunches)

Na popisu vježbi za izgradnju trbušnih mišića nalaze se i biciklistički trbušnjaci (eng. Bicycle Crunches). Ova vježba učinkovita je za rad gornjih i donjih trbušnih mišića, kao i kosih trbušnih mišića. Stalno kretanje tijekom izvođenja ove vježbe pomaže u izgradnji snage i doprinosi oblikovanju te definiranju struka.

Biciklistički trbušnjaci uključuju ležanje na leđima, privlačenje koljena prema prsima te naizmjenično dodirivanje lijevog koljena desnim laktom i desnog koljena lijevim laktom u pokretu pedaliranja.

Podizanje nogu (Leg Raises)

Posljednja vježba koju trebate dodati u fitness rutinu, ako želite izgraditi trbušne mišiće, je podizanje nogu (eng. Leg Raises). Izvođenjem ove vježbe fokusirate se na donje trbušne mišiće i utječete na smanjenje masnoće u donjem dijelu trbuha. Podizanje nogu je izvrsna vježba za toniranje cijelog tijela i smanjenje bolova u leđima i nogama.

Za izvođenje vježbe potrebno je leći ravno na leđa s rukama uz tijelo ili ispod bokova kao potporom. Držeći noge ispravljene, podignite ih do stropa, a zatim ih spustite natrag, ne dopuštajući im da dodiruju tlo. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.