Ova dva tanjura na prvi pogled su ista, ali jedan ima skoro 300 kalorija više

MALE promjene mogu napraviti veliku razliku u kalorijskom unosu.

To nije novost, ali dijetetičarka Savina Rego odlučila je još jednom podsjetiti zašto možda unosite više kalorija nego što biste htjeli ili trebali.

Ova stručnjakinja iz Pertha objavila je fotografije dva tanjura piletine, povrća i basmati riže. Možda zvuči nevjerojatno jer su naizgled jednaki, ali jedan sadrži skoro 300 kalorija manje.

Tanjur s lijeve strane ima 750 kalorija. Na njemu je šalica i pol kuhane basmati riže, 350 grama pržene piletine spremljene uz kupovni umak te pola šalice prženog povrća.

U tanjuru s desne strane je pola šalice basmati riže, 200 grama pržene piletine spremljene od soje i umaka od kamenica, đumbira i češnjaka te šalica povrća (mrkva, grašak, crveni luk i paprika). Sveukupno sadrži 460 kalorija.

"Postoje neki sastojci koje možete zamijeniti. Ova fotografija naglašava važnost kontrole porcija svakodnevnih obroka, pogotovo ako vodite sjedilački način života ili imate neko kronično stanje", napisala je Rego.

Ističe da je najčešći zahtjev njezinih pratitelja da im da ideje za zdrave recepte.

"Istina je da ne trebate ‘zdravi’ recept. Možete jesti apsolutno sve što volite. Ono što je važno je da hranu konzumirate u količinama koje vam odgovaraju", poručuje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.