Posvjetljivanje kose limunovim sokom je ljetni trend. Frizer: Nemojte to raditi

Foto: Pexels

KAKO bi posvijetlile kosu bez prevelikog troška, mnoge žene tijekom ljeta okreću se limunu. Godinama se spominje kako limunov sok može posvijetliti kosu. Zato neke žene, prije izlaska na sunce, na kosu iscijede limunov sok, ali frizer Ian Turner to nikome ne savjetuje.

"Trik s limunovim sokom nije novost, ali je ponovo postao popularan na TikToku. Unatoč tvrdnjama da nudi brze i prirodne pramenove, izričito savjetujem da ni pod koju cijenu ne koristite sok od limuna za posvjetljivanje kose", komentirao je za Mind Food.

Objašnjava da kiselost limuna može oštetiti kosu i vlasište te potencijalno poremetiti pH ravnotežu.

"To je zato što limun ima izuzetno visoku kiselost s pH od oko 2. Prirodni pH vlasišta i kose obično se kreće između 4.5 i 5.5. Ova izrazito kisela priroda može poremetiti prirodnu pH ravnotežu vašeg vlasišta i kose te može skinuti zaštitni sloj vlasi kose, što dovodi do suhe, lomljive i oštećene kose", nastavio je.

Iako će kosa nakon nanošenja limunovog soka možda privremeno izgledati dobro, Turner kaže da će dugoročno ostati suha jer limunska kiselina uklanja prirodna ulja.

"Ovo se osobito odnosi na toplije mjesece kada je kosa sklona isušivanju i kovrčanju. Osim toga, ako sok dospije na vaše vlasište, mogao bi izazvati iritaciju, crvenilo i ljuštenje. U teškim slučajevima, može čak dovesti do pojave rana za koje može trebati i do mjesec dana da potpuno zacijele", poručio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.