Sedam vježbi za trbušne mišiće kojima ćete smanjiti salo na trbuhu

Foto: Shutterstock

OSIM za željeni izgled, redovito vježbanje važno je i korisno za cjelokupno zdravlje. No, s dolaskom ljeta, mnogi ljudi žele biti u kondiciji i imati dobru figuru. Ako ste jedni od njih i želite poraditi na području oko trbuha te s vremenom ukloniti salo, počnite dok trenirate raditi ove vježbe. 

Plank (Daska)

Plank je izvrsna vježba za cijelu jezgru i pomoći će vam u jačanju snage. Kada radite ovu vježbu, započnite u položaju za sklekove s podlakticama na tlu, držeći tijelo u ravnoj liniji od glave do peta. Uključite svoju jezgru i zadržite položaj što je dulje moguće, izbjegavajući klonjenje donjeg dijela leđa.

Russian twist (Ruski zaokret)

Russian twist je vježba kojom se cilja na kose trbušne mišiće i pomaže se poboljšati snaga tijela. Za izvođenje vježbe, sjednite na pod s savijenim koljenima i ravnim stopalima, lagano se naslonite unatrag, a leđa držite ravno. Najbolje je koristiti loptu ili uteg koji ćete držati između ruku. Kad se smjestite u položaj, torzo zakrenite udesno, a zatim ulijevo. Ova vježba će vam pomoći ojačati mišiće kralježnice i pomoći u sagorijevanju masti. 

Bicycle crunches (Biciklistički trbušnjaci)

Bicycle crunches još su jedna vježba kojom se jača jezgra, s posebnim fokusom na mišiće poput ravnog trbušnog mišića i kosog mišića. Kako biste napravili ovu vježbu, lezite na leđa s rukama iza glave, podignite noge od tla i savijte koljena pod kutom od 90 stupnjeva. Privucite desni lakat prema lijevom koljenu dok ispravljate desnu nogu, a zatim naizmjenično privucite lijevi lakat prema desnom koljenu. Budite oprezni i izbjegavajte povlačenje za vrat, prenosi Health Shots. 

Flutter kicks

Vježba Flutter kicks učinkovita je vježba usmjerena na donje trbušne mišiće i fleksore kuka, idealna za izgradnju snage i izdržljivosti. Za izvođenje ove vježbe, lezite na leđa s ispruženim nogama. Stavite ruke ispod kukova kao potporu i podignite noge nekoliko centimetara od tla. Držeći noge ispravljene, naizmjenično podižite i spuštajte svaku nogu brzim pokretima, bez da vam stopala dodiruju pod. Ovo ne samo da će povećati trbušnu snagu, već će i tonirati trbušno područje.

Jumping lunges (Iskoraci u skokovima)

Jumping lunges dinamična su vježba koja cilja na kvadricepse, tetive koljena, gluteuse i listove, dok pruža kardiovaskularni trening. Za izvođenje iskoraka u skoku, započnite u položaju standardnog iskoraka s jednom nogom naprijed, a drugom unazad, oba koljena savijena pod 90 stupnjeva. Odgurnite se od tla, promijenite noge u zraku i lagano doskočite u iskoraku sa suprotnom nogom naprijed. Poboljšat će snagu donjeg dijela tijela, metabolizam i kardiovaskularnu kondiciju.

Mountain climbers (Penjači)

Vježba Mountain climbers utječe na mišiće jezgre, pružajući pritom i kardiovaskularni trening. Započnite u položaju daske s rukama ispod ramena. Privucite desno koljeno prema prsima, zatim brzo promijenite nogu privlačeći lijevo koljeno prema prsima. To će povećati vašu snagu u mišićima jezgre i ubrzati broj otkucaja srca, što će dovesti do smanjenja masnoće na trbuhu.

Leg raises (Podizanje nogu)

Podizanje nogu cilja donje trbušnjake, što može biti izazovna vježba. Međutim, ova vježba je jedan od savršenih načina za smanjenje sala na trbuhu u kraćem vremenu. Legnite na leđa s ravnim nogama i stavite ruke ispod kukova kao potporu. Podignite noge prema stropu držeći ih ravno, a zatim polako spustite noge natrag bez dodirivanja poda. Izbjegavajte savijanje leđa i krećite se polako kako biste povećali snagu mišića, prenosi Health Shots.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.