Što uzrokuje noćno znojenje i kako ga spriječiti? Evo što trebate znati

Foto: Shutterstock

VEĆ je uvriježena teorija da muškarci razvijaju veću toplinu na površini tijela od žena. Naime, ono što su neka istraživanja zaključila je da se više znoje u usporedbi sa ženama. Noćno znojenje može biti poseban problem, a dobra vijest je da može biti rješiv za većinu muškaraca, u slučajevima kad se ne radi o nekom zdravstvenom stanju koji ga uzrokuje, piše Men's Health.

Kako muškarci mogu smanjiti svoje noćno znojenje?

Sustavi rashladnih kreveta: korištenje madraca i posteljine koji su prozračni i dizajnirani da vas rashlade može biti faktor koji smanjuje vjerojatnost i težinu noćnog znojenja.

Temperatura u spavaćoj sobi: stručnjaci kažu da je optimalna sobna temperatura za spavanje između 18 i 22 stupnja.

Tjelovježba: ako ste nedavno započeli program vježbanja, pregledajte ga sa zdravstvenim radnikom. Moguće je da je vaše noćno znojenje posljedica pretjeranog treninga.

Stvari koje treba izbjegavati: Izbjegavajte "okidače" za znojenje kao što su vrući tuš, kofein, čokolada, alkohol i začinjena hrana.

Opustite se prije spavanja: Tehnike opuštanja, kao što su meditacija i duboko disanje, dobro su prihvaćeni alati za smanjenje jednih od najčešćih uzroka noćnog znojenja - tjeskobe i stresa.

Dnevne navike i rutine: uspostavljanje navika kao što je svakodnevno tuširanje, često mijenjanje čarapa i osiguravanje da su stopala suha može smanjiti tjelesnu temperaturu. To smanjuje mogućnost noćnog znojenja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.