Trener snage podijelio najbolji savjet za povećanje mišića podlatkice

SVAKI tjedan, trener i osnivač Athlean-X Jeff Cavaliere objavljuje sadržaj na YouTubeu u kojem dijeli svoje uvide i stručne savjete o tome kako izgraditi snagu i povećati obujam u određenim mišićnim skupinama. U svom najnovijem videu demonstrira kako izgraditi šire i jače podlaktice obraćajući posebnu pozornost na dva specifična mišića: brachioradialis i extensor carpi radialis.

.

Kad ciljate na brachioradialis, Cavaliere objašnjava da se trebate usredotočiti na fleksiju lakta. On preporučuje da uzmete ravnu šipku i izvodite obrnute rotacije koje treniraju vaš stisak i stoga prebacuju veći napor na brachioradialis umjesto na biceps. Slično tome, kako bi se osiguralo da brachioradialis, a ne brachialis, odrađuje sav napor, on savjetuje da skratite opseg pokreta pri rotaciji, krenuvši sa šipkom od razine struka, a zatim izvodite pokret gotovo sličan obrnutoj rotaciji i povlačenju, podižući ruku u ravnoj liniji.

Ekstenzija ručnog zgloba u tom procesu pogađa extensor carpi radialis. Kako biste angažirali ovaj mišić u istoj rotaciji, sve što trebate učiniti je podići zapešća pri kraju pokreta. "Ovo će opteretiti oba mišića u isto vrijeme i napeti ih na način koji vjerojatno nikada prije niste iskusili", kaže Cavaliere.

Naravno, progresivno preopterećenje važan je čimbenik u rastu mišića pa Cavaliere predlaže i vježbu u kojoj ćete moći povećavati teret: pregib s bučicama. Ističe da će se biceps i brachialis ovdje angažirati zbog obrasca pokreta, ali dodaje da dobro funkcionira kao dio kombinacije s obrnutim pregibom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.