Trenerica usporedila popularne treninge i otkrila koji sagorijeva najviše kalorija

Foto: YouTube screenshot

MNOGI se pitaju koji trening sagorijeva najviše kalorija. Ljudi se žele u kratkom roku riješiti sala i dovesti tijelo u formu pa je trenerica i fitness influencerica Sarah Stevenson odlučila isprobati nekoliko popularnih treninga i odgovoriti na pitanje koji je najučinkovitiji.

"Bilježila sam koji najviše ubrzava puls, koliko iznosi prosječni puls, koliko trošim kalorija te koliko truda ulažem", kazala je u videu koji je objavila na svom kanalu Sarah’s Day.

Boks

Prvi trening koji je Sarah isprobala bio je boks. Trenirala je 50 minuta. Sagorjela je 582 kalorije i ostvarila 176 MEP bodova. MEP označava koliko truda ulaže u trening. Bodovi se zarađuju vježbanjem u ciljanim zonama otkucaja srca tijekom određenog razdoblja.

Najviši puls iznosio je 183 otkucaja u minuti, a u prosjeku je bio 150. 

"Uživala sam. Mentalno sam se isključila", kazala je. 

Kružni trening

Potom se odlučila na kružni trening u trajanju od 50 minuta. Radila je skokove, veslačke vježbe, vježbe s girjom, iskorake, sklekove, sprint. 

"Osjećam da ću sagorjeti puno više kalorija. Kad god radite u grupi, više se trudite", rekla je na početku te se ispostavilo da je bila u pravu. 

Sagorjela je 626 kalorija te skupila 195 MEP bodova. Maksimalni puls tijekom treninga iznosio je 182, a u prosjeku 142. 

"Ovo je bio mentalni i kardiovaskularni trening. Bilo je teško", priznala je.

Trening za noge

Potom je odabrala trening koji uključuje manje kardio elemenata, a odličan je za oblikovanje nogu. Na početku je predvidjela da će sagorjeti između 350 i 400 kalorija. Radila je čučnjeve, mrtvo dizanje, iskorake, magareće udarce…

Do kraja 50-minutnog treninga je sagorjela 472 kalorije, skupila 140 MEP bodova, a maksimalni puls iznosio je 175 otkucaja u minuti, odnosno 138 u prosjeku. 

"Nisam iscrpljena, ali stražnjica mi gori. Ako vam je zadnjica bolna i ne možete se uspeti uz stepenice idući dan, ali niste sagorjeli puno kalorija, ne brinite. Ovo je trening za oblikovanje tijela", pojasnila je.

Pilates

Na kraju je došlo vrijeme za pilates. Trbušnjaci, plank, most i ruski twist su neke od vježbi koje je uključila u 50-minuti trening. 

Sagorjela je 390 kalorija i 117 MEP bodova. 

"Kad sam radila vježbe pulsiranja, srčani puls mi je bio u crvenoj zoni, ali većinu vremena lagano ispod nje. To nije važno, kalorije se i dalje sagorijevaju", napomenula je na kraju.

Zaključak

Ova mama dvoje djece ne skriva da je najviše uživala u boksu, dok kružni trening smatra najtežim što je potpuno jasno jer je njime sagorjela najviše kalorija. 

"Savjetujem da slušate svoje tijelo jer nije uvijek važno koliko sagorite kalorija. Ponekad se rješavate sala i učvršćujete mišiće i tijelo", ističe Sarah. 

U idealnim trenucima kombinira sve navedene vježbe i tako osigurava da se njezino tijelo nikad ne zasiti i da joj ne dosadi trenirati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.