Vaš organizam žudi za ovakvom fancy rozom limunadom

Foto: 123rf 

VAŠEM tijelu treba osvježenje. Zdravo osvježenje. Ljetno osvježenje. Posegnite za ovom super zdravom i pomalo fensi rozom limunadom. Bit ćete hit, za vašom će se limunadom okretati glave, a vaš će vam organizam reći hvala. I to zbog dosta razloga.

Sve što vam treba je limun, voda, led, maline i med da se malo zasladite.

Sastojci:

250 ml vode
70 g (pola šalice) maline - smrznutih ili svježih
2 limuna
75 g (četvrtina šalice) meda
250 ml mineralne vode
kockice leda

U dva i pol decilitra obične vode dodajte 1 i pol limun, iscijeđeni, med i maline te sve skupa blenajte dok se sastojci ne sjedine. Sok možete, ali i ne morate procijediti, posebno ako volite osjetiti malo pulpe ili tragove malina. To što se napravili je baza za limunadu koju ćete potom razrijediti s dodatnih 2,5 decilitra mineralne vode, dodati kockice leda, a od one polovice limuna narežite kriškice i njima dodatno ukrasite ovu šmensi limunadu.

Sok možete napraviti i po svom - s malo više limuna ili malina, ovisno kako više volite.

Uživajte u zdravom i osvježavajućem napitku pomalo neobičnog okusa i pomalo neobične boje - jer ipak - pričamo o limunadi.

Ovaj osvježavajući recept otkrila je Kayla Itsines, poznata trenerica i vlasnica Bikini Body Workout programa uz čiju je pomoć na tisuće žena ostvarilo savršenu liniju.

Inače, maline koje su ključan dodatak ovom silno privlačnom napitku, tipična su "ženska" voćka jer je poznato da plod maline, a posebno njeni listovi, ublažavju kronične ženske boljke. Doduše, malina je puno više od toga. Poznato je da samo 100 grama malina možete zadovoljiti čak 44 posto potrebnog dnevnog unosa vitamina C, uz koji malina obiluje i drugim važnim tvarima - od folne kiseline, mangana, vitamina E5, kalija, omega 3 masnih kiselina, vlakana, vitamina K.

Malina je puna antioksidansa - smatra se da svojim svojstvom usporava staranje, jača kosu i uljepšava ten, a svojim djelovanjem u organizmu uvelike smanjuje djelovanje slobodnih radikala te štiti od upala, čak i raka i to debelog crijeva, dojke, maternice, jajnika i prostate.

S pola litre ove ljupke malino-limunade već ste na pola puta da dodatno zaštite svoj organizam.

I naravno, uživate u osvježavajućem okusu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.