Više malih obroka dnevno i forsiranje kardija? Loša ideja, tvrdi dijetetičarka

Foto: Shutterstock

40-GODIŠNJA Ashley odlučila se obratiti kvalificiranim dijetetičarima i nutricionistima koji rade na klinici za prehranu, a sve u suradnji s Insiderom. Zatražila je pomoć i savjete za mršavljenje, želeći izgubiti sedam kilograma. 

Insiderovim stručnjacima Ashley je objasnila da uglavnom jede male obroke, ali redovito ubacuje i međuobroke, koji se često sastoje od raznih grickalica. Cijeli dan provodi ispred računala, radeći od kuće, ali nastoji uklopiti 30 do 60 minuta dnevne aktivnosti, poput hodanja ili trčanja na traci, planinarenja, vožnje biciklom ili plivanja.

Registrirana dijetetičarka Alix Turoff rekla je za Insider da je sjajno redovito odrađivati kardio treninge, ali da bi Ashley trebala razmisliti o zamjeni dijela kardio vježbi vježbama snage kako bi izgradila mišiće, poboljšala držanje tijela i zaštitila gustoću kostiju.

Iako se jedenje malih obroka može činiti kao dobra ideja za one koji žele smršavjeti, ako vas obroci ne drže sitima i dovode vas do toga da naposljetku žudite za visokokaloričnim grickalicama, to vam se može obiti o glavu, stoga Turoff preporučuje veće obroke s više proteina.

Ashley dan započinje bananom i kavom

Ashley dan započinje bananom i kavom. Tijekom dana gricka hranu poput čokolade, čipsa i keksa, rekla je. Turoff joj je rekla da bi bilo dobro da u prehranu uključi više proteina jer su oni najzasitniji makronutrijent.

"Čini se da su njezini međuobroci uglavnom bazirani na ugljikohidratima, a ne jede dovoljno proteina niti unosi dovoljno kalorija tijekom dana", rekla je Turoff.

Umjesto da samo doručkuje bananu, Ashley je dobila preporuku da pojede doručak s puno proteina, kao što ih imaju jaja, grčki jogurt, i svježi sir, ali i da doda zdrave izvore masnoća kao što su orašasti plodovi, maslac od orašastih plodova ili avokado.

Turoff joj je preporučila i da zamijeni neke od slatkih, prerađenih grickalica onima koje imaju bolji balans makronutrijenata i cjelovite sastojke, primjerice grčki jogurt s malo granole i bobičastog voća.

Ashley ruča jogurt i granolu

Ashleyn ručak su jogurt i granola, rekla je. Turoff je objasnila da je to izvrsna opcija za zdrav međuobrok, ali preporučuje ručak koji se sastoji od proteina, ugljikohidrata i povrća.

Ashleyna večera sastoji se od piletine, povrća i batata

Za večeru Ashley jede piletinu s povrćem i batatom, nakon čega slijedi kolač ili pita sa sladoledom, rekla je.

"Mislim da nema problema s tim da pojede nešto slatko za desert, ali treba pripaziti na porciju. Dakle, ako preskoči čokoladu i kekse tijekom dana i zamijeni ih cjelovitim grickalicama poput orašida ili granole, desert nakon večere je dobra ideja", zaključila je Turoff, kako piše Insider.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.