Will Smith počeo trenirati pa poslao važnu poruku svim početnicima

WILL Smith i nekoliko njegovih prijatelja odlučili su smršavjeti. U sklopu nove YouTube serije će pokušati transformirati svoje tijelo i dovesti ga u formu zdravijom prehranom i redovitom tjelovježbom

Glumac je na Instagramu objavio snimku iz teretane, koja je važna lekcija za sve početnike. Pokazao je kako radi čučnjeve sa šipkom na leđima.

"Imam šipku bez utega. To radim dok ne vratim tijelo u formu, da izbjegnem ozljede", pojašnjava Smith, koji trenira pod budnim okom trenera Aarona Jona Fergusona. 

Upravo su svladavanje osnovnih pokreta i rad na pokretljivosti nužni prije nego što krenete raditi s utezima. To je posebno važno za muškarce poput Smitha, starije od 50 godina. 

"Krenite uvijek s treningom mobilnosti kako biste smanjili rizik od ozljeda", savjetuje fitness-urednik časopisa Men’s Health Ebenzer Samuel.

"Da Smith odmah krene s teškim utezima, mogao bi podići težinu, ali poteze vjerojatno ne bi izveo pravilno", ističe Samuel te upozorava početnike da prvo izgrade snagu, a onda prime utege u ruke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.