Amerikanka se vratila s putovanja po Europi, ove su je stvari najviše šokirale

Foto: Shutterstock

AMERIČKA influencerica Madison Montes provela je mjesec i pol putujući Europom, o čemu je snimila nekoliko videa na svom Instagramu i TikToku, a u posljednjem od njih požalila se na nekoliko stvari te je napisala kako joj je nedostajala Amerika.

"Bila sam u Europi 45 dana, svidjela mi se, imate super državu, ali u nekim stvarima griješite", rekla je na početku svog videa i već tu naišla na hrpu hejtera jer je Europu nazvala državom. Prva stvar oko koje se požalila je cijena vode u kafićima i restoranima.

>> Kako žive Amerikanci? Ovako to zamišljaju Europljani, tvrdi jedan

Šokiralo ju što se voda i korištenje toaleta svugdje naplaćuju

"Voda u Europi je jako loša. Objasnite mi zašto vodu iz slavine naplaćujete 5 dolara? Kamo god smo išli, naručila bih vodu jer sam mislila da ću tako uštedjeti novac. Iskreno, umjesto vode radije naručite prosecco jer im je cijena više-manje jednaka", požalila se.

Sljedeća stvar koja ju je šokirala je naplata WC-a gotovo svugdje u Europi, zbog čega je "gotovo bankrotirala", a zatim se obrušila i na vrijeme u Europi. "Srpanj je, ljeto je, a cijelo vrijeme je hladno i kišovito", kaže frustrirano i dodaje da je lijepo vrijeme bilo jedino u Italiji i Grčkoj.

Na samom kraju otkrila je i da nije oduševljena javnim prijevozom. "Ponekad se vlakovi i autobusi jednostavno ne pojave ili tri-četiri puta mjesečno cijeli sustav javnog prijevoza odluči štrajkati, pa propustimo vlak za koji smo platili 45 dolara", kaže.

"Naplatili su ti zbog toga što si turistica i vjerojatno malo bezobrazna"

Ako se izuzme sve navedeno, kaže da je Europa sjajan kontinent i da je zaista uživala. No njezin je video naišao na gomilu negativnih komentara jer previše generalizira, ali i zbog toga što je na početku videa Europu nazvala državom.

"Voda iz slavine je besplatna, naplatili su ti je zbog toga što si turistica i vjerojatno malo bezobrazna", "Prvo, nijedna zemlja u Europi ne naplaćuje vodu iz slavine toliko, drugo, WC koji se plaća je jeftin, a plaća se kako bi ga osoblje održalo čistim, a treće, zamisli, različite zemlje u Europi imaju različitu klimu, tko bi rekao", pišu joj u komentarima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.