Cijene u kultnom lokalu u centru Zagreba: Burek sir ili meso 2.25, jabuka 1.60 eura

Foto: Index

BUREK na Dolcu, onaj na pola stepenica s istočne strane, kultno je mjesto za sve ljubitelje dobrog bureka. Tamo je od 1967. godine, a prva lokacija njihovog proizvodno-ugostiteljskog obrta Burek, kako mu puno ime glasi, bila je na Autobusnom kolodvoru.

Burek koji se ovdje prodaje je klasični trokut, a ne znamo osobu koja ga ovdje barem jednom nije slistila, na putu k prema tržnici ili od nje. Imaju tri vrste bureka, i to sir, meso te jabuku. Prva dva su po 2.25 eura, a jabuka 1.60, što nam se čini skroz ok za današnje doba i za jedan obožavani, korektni burek.

Ono po čemu su posebni je šećer

Šećer uz burek počeli su nuditi još prije 40 godina, nedugo nakon otvaranja prvog lokala na Autobusnom. Zapravo, masa ljudi šećeri njihov burek sa sirom, a nama je najdraže pojesti prvu polovicu u orinalnom izdanju i onda pošećeriti drugu. Jeste li ikad probali?

>> Ovo su mjesta gdje se jede najbolji burek u Zagrebu

>> Reportaža sa zagrebačkog Dolca: Kelj 3, paprika 1.50, ramstek do 30 eura po kilogramu

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.