Danas je Svjetski dan piva. Evo gdje u Zagrebu popiti dobre craftove

Foto: Instagram/gobletbeerstore

DANAS je Svjetski dan piva, a obilježava se svake godine, prvog petka u kolovozu. Tim povodom smo vam mi, nakon iscrpnih rasprava i analiza s lokalnim pivskim influencerima, pripremili popis mjesta gdje u Zagrebu možete popiti dobro craft pivo. Znamo da će razveseliti vas koji ste za produženi vikend ostali u gradu, ali nema veze ni ako ste na moru, spremite si ovu listu i dobro će vam doći kad se vratite u stvarnost.

Spicy Days (Zagorska 55)

Hedonistička oaza, kako ovo mjesto nazivaju u Spicy Daysu, temelji se na četiri riječi, a to su chili, začini, BBQ i pivo, tako da osim craft piva u ponudi imaju začine, umake, marinade, curry paste, ukiseljeno povrće i razne snackove. Ovdje bi se mogli udomaćiti ljubitelji piva i roštilja, no tek od sutra jer su danas zatvoreni.

Ambasada (Crvenog križa 31)

Uvijek dobro raspoloženi ambasadori dobrog piva rade i danas, pa je ovaj tasting room i take away shop otvoren od 16 do 22 sata. U ponudi imaju toliko piva da biste se lako mogli izgubiti, ali koga briga - petak je.

Goblet (Stupnička 14)

Goblet beer store nudi najveću ponudu craft piva u Hrvatskoj, tvrde. Na policama imaju više stotina craft etiketa iz različitih krajeva svijeta, no nećete ih probati danas jer su zatvoreni.

Zmajska (Kreše Golika 3)

Zmajska u sklopu pivovare ima i taproom gdje na osam pipa toče piva iz stalne ponude, sezonska piva, limited serije, a povremeno ugošćuju specijalna piva prijateljskih pivovara. Na kolektivnom su godišnjem do 15. kolovoza.

Garden (Slavonska avenija 26/1)

Garden relativno odnedavno ima novu pivovaru na novoj lokaciji koja u sklopu ima jako lijep taproom i vanjski prostor za druženje. Nedavno smo bili tamo i odlično se zabavili (kako nam je bilo, pročitajte OVDJE), a možete i vi. Danas rade do 2 ujutro.

Valhalla (Radićeva 25)

Valhalla ima velik izbor piva, a s obzirom na to da danas rade do 1 ujutro, ne bi bilo loše skoknuti tamo kad zahladi. U samom je centru grada, prema vrhu Radićeve, pa ćete se možda malo uspuhati kad idete gore, ali zato se natrag na Trg možete otkotrljati.

X Bar (Nova cesta 100)

Centralno mjesto na Trešnjevci za craft piva, kažu iz X Bara i dodaju kako imaju najveću selekciju imperijalaca u Hrvatskoj. Možete provjeriti je li to istina već danas, jer rade do ponoći.