Danas se održava slastičarski kongres Interslast, jedu se linzeri, medvjeđe šape...

Foto: Shutterstock

DANAS je u Hotelu Well u Tuheljskim Toplicama otvoren 13. međunarodni kongres slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva "Interslast", a okupio je čak 320 sudionika iz Hrvatske i pet stranih zemalja.

Sudjeluju slastičari iz Hrvatske, SAD-a, Paragvaja, Japana, Australije, Izraela i Slovenije, a glavna tema kongresa izvorni su slastičarski proizvodi u svijetu, podijeljeni u tri natjecateljske kategorije: pite s orasima i makom, zvjezdice (linzeri) te medvjeđe šape (madaleinsi).

Inozemni slastičari predstavit će svoje kolače

U Tuheljske Toplice stiglo je pet inozemnih slastičara koji će domaćoj javnosti prikazati kako se pripremaju njihovi kolači, a nositelji cijelog projekta su žene iz hrvatskih seoskih sredina.

"Sve je manje mlađih generacija koje naginju pripravcima domaćih kolača, tako da smo posebno ponosni što smo uspjeli dovesti gospođe ih pet hrvatskih županija", kazao je Stjepan Odobašić, direktor novinsko-nakladničkog poduzeća Robinson koje je glavni organizator ovog kongresa.

Tijekom manifestacije održat će se bogat program tijekom kojeg će biti predstavljena hrvatska tradicija, medičari i licitari, održat će se i predavanja, a postavljena je i prodajna izložba zagorskih drvenih igračaka.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.