Dosta vam je naručivanja hrane na poslu? Imamo jedan praktičan ručak za ponijeti

Foto: Shutterstock

SVI se (često) pitamo - što jesti na poslu? Dostave su opcija, tu su i dućani s gotovom hranom, ali svjesni smo da bi ipak bilo najbolje imati svoju, domaću hranu. Svjesni smo i da nemamo uvijek vremena pripremiti ju, no pomaže ako jela za posao prilagodimo realnom stanju - vremenu koje imamo za pripremu, a i sastojcima koji su nam na raspolaganju.

Tjestenina je uvijek dobar izbor - volimo ju, brzo se priprema i lako se kombinira. Ovaj put predlažemo vam jednostavnu salatu s tunjevinom, koju možete pripremiti dan ili večer prije i pospremiti u posudu za ponijeti na posao. Ono što kod ovog jela volimo je i to što se ne treba podgrijavati.

Potrebni sastojci

Za salatu pripremite:

  • crne masline
  • pečenu papriku
  • konzervu tunjevine
  • skuhanu tjesteninu

Za dresing pripremite:

  • maslinovo ulje
  • jabučni ocat
  • senf
  • iscijeđeni sok naranče
  • sol i papar

Kako se priprema

Narežite masline i papriku, ocijedite tunjevinu pa ih dodajte ohlađenoj, skuhanoj tjestenini. Pomiješajte sastojke za dresing u posebnoj posudici pa ih prelijte preko salate. Sve dobro izmiješajte i poslužite ohlađeno.

Detaljan recept nalazi se ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.