Hrvatski OPG proglašen najboljim oleoturizmom u Europi

Foto: Facebook/Chiavalon

NA SINOĆNJEM proglašenju najboljih ekstra djevičanskih maslinovih ulja Europe, Premio Il Magnifico u Toscani, hrvatski OPG Chiavalon primio je nagradu za najbolji oleoturizam u Europi - Best Oil Hospitality 2024.

Nakon što su prije dvije godine na istom natjecanju osvojili maslinarski Oscar Il Magnifico za najbolju maslinarsku tvrtku te nakon što su lani osvojili nagradu Best of North Adriatic Region i ušli među 3 finalista natjecanja, ova ih je nagrada, blago rečeno, ostavila bez daha, kažu iz Chiavalona.

"Nismo ni znali kakav potencijal imamo"

Davne 2008. godine izgradili su prvu kušaonicu maslinovog ulja u Istri kada ni sami nisu znali kakav potencijal oleoturizam ima. Vjerovali su u ideju da gostima u destinaciji treba pružiti najbolje moguće iskustvo koje će ih dugoročno povezati s destinacijom. Poticali su i svoje kolege da krenu tim smjerom, kažu, s vizijom da Istra mora postati najbolja maslinarska destinacija u svijetu.

"2020. izgradili smo novu uljaru, svojevrsni maslinarski centar, u kojoj smo dodatno podigli razinu usluge koju pružamo, te razvili cijeli niz aktivnosti i degustacijsko-edukacijskih programa. Danas u Vodnjanu, u Istri, postoje desetine kušaonica vrijednih maslinarskih obitelji. Ova nagrada upravo zato ima višestruki značaj za nas. Ovo je nagrada cijeloj obitelji za sve ono što smo zajedno napravili svih ovih godina", govore iz OPG-a Chiavalon.

"Ovo je nagrada svim našim vrijednim djelatnicima koji su prihvatili našu filozofiju i koji su utkali u potpunosti sebe u svaki naš proizvod i u svaku uslugu koju pružamo u našoj uljari. Bez njih ovo sve ne bi bilo moguće. Ovo je nagrada svim vrijednim kolegama maslinarima koji svakodnevno u svojim kušaonicama pričaju priču o maslinovom ulju iz Istre i koji neumorno educiraju desetke tisuća gostiju kako nastaje iskreno, prirodno, nepatvoreno maslinovo ulje. I za kraj, ovo je nagrada Istri i svim njenim ljudima koji su zadnjih dvadesetak godina pretvorili ovu predivnu regiju u jedno od najpoželjnijih mjesta na svijetu. Hvala svima koji su nam pomogli na ovome putu. Ovo je nagrada svima nama", zaključuju iz OPG-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.