Imamo recept naše čitateljice za najmekše kroasan-kiflice, peći ćete ih cijelu jesen

Foto: Ivana Miljanović

JEDVA smo dočekali hladnije vrijeme da konačno možemo upaliti pećnice i posvetiti se pečenju kolača i slastica. Ako niste pretjerani ljubitelj slatkog, danas imamo recept koji je baš za vas. Riječ je o slanim kroasan-kiflicama koje će oduševiti svakoga i za koje će vas svi tražiti recept.

Bilo da su vam se najavili gosti ili želite pripremiti grickalicu za sebe i svoje ukućane, kroasan-kiflice morate probati. Recept smo pronašli u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?, a njegova autorica Ivana Miljanović tvrdi da su ovo najmekše kiflice.

Kako pripremiti najmekše kroasan-kiflice

Za kroasan-kiflice bit će vam potrebni sastojci koje sigurno imate kod kuće, a to su:

  • mlijeko
  • brašno
  • šećer
  • kvasac
  • sol
  • jaja
  • maslac
  • sjemenke po želji.

U toplo mlijeko stavite šećer i kvasac, dodajte malo brašna pa sve to dobro promiješajte i ostavite desetak minuta kako bi se kvasac aktivirao. Potom dodajte dva jaja pa sve dobro umutite i ostavite sa strane, a zatim smjesu ulijte u brašno i dobro izmiješajte kuhačom.

Tijesto prebacite na radnu površinu i umijesite rukama. Ono će biti ljepljivo, ali takvo i treba biti pa nemojte dodavati previše brašna. Tijesto zatim podijelite na tri dijela pa svaki od njih oblikujte u kuglu i ostavite sa strane otprilike pola sata. Nakon toga razvaljajte prvu kuglu i premažite je maslacem, a zatim isto napravite i s drugom kuglom.

Zatim razvaljajte treću kuglu i stavite je na prethodne dvije, pospite je s malo brašna, a potom razvaljajte u veliki krug debljine oko pola centimetra. Krug prerežite na četiri dijela, a svaki od njih na tri dijela u obliku trokuta te zatim svaki trokut prerežite na dva manja trokuta kako biste dobili ukupno 24 kroasana.

Kroasane možete puniti šunkom i sirom, salamom ili kobasicom po želji, možete ih ostaviti prazne, a možete ih napuniti i slatkim nadjevom poput čokolade ili džema ako preferirate slatke kiflice. Zatim ih zarolajte i poredajte na lim, pokrijte krpom i ostavite da odstoje pola sata.

Kroasan-kiflice potom premažite umućenim jajetom i posipajte sjemenkama po želji te ih pecite 25 minuta na 200 stupnjeva u pećnici koju ste prethodno zagrijali. Ove su kiflice idealne za druženja, možete ih jesti za doručak ili kao snack, a cijeli recept s točnim mjerama pronađite ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.