RIBU možete pripremiti na razne načine - u pećnici, na roštilju ili na tavi, no ako riblji filet želite pripremiti brzo i jednostavno, bez imalo muke, tada slijedite ove upute slavnog chefa Jamieja Olivera.
Prema ovom receptu, riba će izvana biti savršeno hrskava, a iznutra ukusna i sočna, a najbolja stvar je što vam za njezinu pripremu ne treba više od 15 minuta.
Prvo ćete zagrijati grill tavu na vatri srednje jačine, otprilike tri do četiri minute, a dok se tava grije, pripremite riblji filet. Jamie Oliver ovdje koristi filet lososa te ga prije pečenja malo posoli i popapri.
Ribu zatim stavite na tavu, kožom prema dolje, i lagano ju pritisnite. Oliver naglašava da nije potrebno koristiti nikakvo ulje za pečenje, jer će masti iz ribe malo pomalo izlaziti van.
Pecite otprilike četiri i pol minute, a zatim okrenite ribu i na drugoj strani ju pecite još dvije do tri minute. Koža će na taj način biti fina hrskava, a meso će iznutra biti sočno, baš onako kako treba biti.
Kada je riba pečena, izvadite ju iz tave, stavite na tanjur i pustite da odstoji barem minutu, a zatim ju poslužite s prilogom po izboru. Možete ju poslužiti s prokulicama, s kremastim umakom od kopra, a ne možete pogriješiti ni s blitvom na lešo.