KOMBINACIJA Lino Lade i Oreo keksa zvuči sjajno, a recept za kolač koji kombinira baš te dvije slastice pronašli smo u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? - podijelila ga je naša čitateljica Suzana Kišiček, koja ga je napravila proteklog vikenda i dala nam odličnu ideju da i mi isprobamo ovu slasticu.
U pitanju je kolač koji se sastoji od biskvita, dvije kreme i ganachea od čokolade, a budući da se radi o dvije kreme (onoj od Lino Lade i drugoj, od Oreo keksa), za njega će vam biti potrebno malo više vremena. No, ako volite sočne, kremaste kolače s čokoladom, sigurni smo da će se svaka minuta provedena u kuhinji isplatiti. Evo kako napraviti ovaj sočni kolač.
Za kolač ćete prvo napraviti biskvit, a za njega će vam trebati:
Na biskvit prvo ide Lino Lada krema, za koju će vam trebati:
Nakon Lino Lada kreme, pripremite Oreo kremu, a za nju će vam biti potrebno:
Razdvojite žumanjke od bjelanjaka pa od bjelanjaka napravite snijeg, uz prstohvat soli i vanilin šećer. Drugi šećer pjenasto umutite sa žumanjcima pa dodajte pomiješano oštro brašno, prašak za pecivo i kakao. Dodajte jogurt i ulje i lagano špatulom umiješajte snijeg od bjelanjaka. Smjesu ulijte u kalup obložen papirom za pečenje i pecite 15 do 20 minuta na 180 stupnjeva.
U mlijeku razmutite prašak za puding pa ga ukuhajte u ostatak mlijeka, sa šećerom i Lino Ladom. Kuhajte neprestano miješajući dok se ne zgusne pa maknite s vatre. Umiješajte otopljenu želatinu prethodno pomiješanu s 2 žlice hladne vode. Kremu pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.
U ohlađenu kremu umiksajte maslac sobne temperature pa kremu premažite na ohlađeni biskvit. Isto ponovite i za Oreo kremu, samo što ćete u nju na kraju dodati mljevene Oreo kekse. Kremu rasporedite po Lino Lada kremi i kolač ohladite.
Na sve to ide ganache za koji ćete zagrijati vrhnje za šlag i u njemu otopiti čokoladu za kuhanje, a desert po želji možete dekorirati komadićima Oreo keksa. Cijeli recept s točnim mjerama pronađite ovdje.