TJEDAN je počeo, a ubrzo ćemo i početi razmišljati što danas i ovaj tjedan kuhati. Jedan od jednostavnih prijedloga su uvijek omiljena jela od tjestenine, i to u kremastim umacima koja je teško ne voljeti. Sočna, ukusna i zasitna, ova su jela jedna od onih koja jedva čekamo pripremiti, pa čak i nakon radnog dana.
U nastavku smo pripremili izbor najkremastijih umaka, odnosno jela s tjesteninom. Prosječno vrijeme pripreme ovih jela je oko pola sata pa ćete u kratkom vremenu imati spreman obrok koji će svi obožavati.
Super brz obrok koji je dobar izbor i za ručak i za večeru. Kombinacija mlijeka, maslaca, češnjaka i parmezana daje savršeno kremast umak, recept pronađite ovdje.
Ovo jelo zapravo potječe iz SAD-a, a omiljeno je zbog brze pripreme i kombinacije popularnih sastojaka - piletine, mlijeka, vrhnja i parmezana, uz tjesteninu. Isprobajte originalni recept.
Ako i niste ljubitelj brokule, na ovaj bi vas način mogla osvojiti. Jelo je još bolje ako koristite meso otkoštenog batka i zabatka, a u umak možete dodati i malo vrhnja za veću kremoznost. Recept je ovdje.
Pravi recept za dane kad nemate puno vremena, kozice su brzo gotove, a odlične su u kremastom umaku s tjesteninom. Evo recepta.
Još jedan jednostavan recept koji spaja ricotta sir i mljevenu puretinu - profinjen okus i kremasta tekstura, jelo idealno za brzi ručak ili večeru. Radimo ga prema ovom receptu.