Kult plave kamenice: Ljudi iz Tvornice zdrave hrane stvarni su novi suvlasnici Noela

Foto: Facebook/Noel

ELVIS KAJTAZOVIĆ, vlasnik Tvornice zdrave hrane, i partneri stvarni su novi suvlasnici Michelinova Noela, piše Plava kamenica. Krajem siječnja, uz ostale gastro portale u zemlji, pisali smo kako je chef Mario Mandarić postao novi suvlasnik Noela, jedinog zagrebačkog restorana s Michelinovom zvjezdicom (više o tome ovdje).

No u stvarnosti, kako je maloprije objavila Kamenica, "Mario Mandarić bio je uglavnom maneken zagrebačkih poduzetnika sa snažnim financijskim zaleđem", i u cijeloj priči riječ je o Elvisu Kajtazoviću, osnivaču brenda Tvornica zdrave hrane. Kao suvlasnici su upisani i Tomislav Marković i Dominik Milolož, također povezan s Tvornicom zdrave hrane, navode.

Vlasnici Tvornice zdrave hrane eksplicitno su im potvrdili da su se povezali s Noelom, pišu.

"Možemo potvrditi..."

"Možemo potvrditi suradnju na strateškoj razini, koja je nastala kao rezultat zajedničke težnje da Noel još više približimo standardima održivog poslovanja i zero waste koncepta koji Tvornica zdrave hrane promovira od početka svog postojanja. Operativno, Noel ostaje u sigurnim rukama gospodina Mandarića i gospodina Juga", rekli su za Kamenicu iz TZH-a.

"Moramo priznati da nam je teško zamisliti kako vlasnici lanca zdrave hrane strateški upravljaju restoranom visoke kuhinje. Vrijeme će pokazati je li naša skepsa. Za Noel je, naravno, najvažnije da zadrži Michelinovu zvjezdicu. Ako Noel zadrži zvjezdicu, njegovi novi suvlasnici iz Tvornice zdrave hrane mogu biti mirni do idućeg proljeća", zaključuju iz gore spomenutog portala.

Inače, nedavno smo napravili reportažu upravo o njihovim krafnama, odnosno o krafnama iz njihove pekarnice Noel Bread and Deli, a cijela priča je ovdje.