Moglo bi vas iznenaditi koliko su hladnjaci prije 70 godina bili bolji no danas

Screenshot: YT

DAN za danom tehnologija postaje sve naprednija. Stoga je prirodno očekivati da kućanski aparati danas budu znatno sofisticiraniji u odnosu na one od prije nekoliko desetljeća. No video iz 1950-ih prikazuje jedan od sofisticiranijih modela hladnjaka koji su se u to vrijeme mogli kupiti i mogao bi promijeniti vaše mišljenje. Radi se o američkoj reklami iz 1956. godine u kojoj su detaljno prikazane impresivne funkcije ovog starinskog uređaja.

Funkcije vintage hladnjaka iz 1956. godine

Ova crno-bijela reklama prikazuje ženu koja nam predstavlja različite funkcije hladnjaka, uvjeravajući nas da je ova kreacija vrhunac tehnologije i dizajna svog vremena.

 

Hladnjak se isticao nizom funkcija koje bismo danas teško pronašli, čak i na najskupljim modelima. Vrata su bila dizajnirana tako da pružaju posebna mjesta za boce, konzervirane proizvode, maslac i sireve, pa čak i ostatke, dok je pretinac za voće i povrće bio inovativno dizajniran te je imao prozor koji omogućava brz pregled zaliha.

Unutrašnjost hladnjaka bila je jednako impresivna, s fleksibilnim policama koje su se mogle izvući prema korisniku, olakšavajući pristup hrani na stražnjem dijelu. Imao je i prostran zamrzivač s posebnim mjestom za kockice leda, koje su se mogle lako napraviti i izvaditi.

Na ovaj zanimljiv video naišli smo nedavno na Twitteru, gdje je objavljen uz komentar: "Zašto je ovaj 67 godina star hladnjak bolji od onoga koji trenutno posjedujem?" Iako smo ga pronašli na Twitteru, ovaj video svako malo ispliva na različitim društvenim mrežama, uvijek izazivajući slične komentare.

Dok čekamo da današnji dizajneri ponovno ožive ovu retro inovativnost, ostaje nam samo da se divimo genijalnim rješenjima iz 1956. godine.