"Najbolji burek u životu", pisali smo prije 2 godine. Provjerili smo kakav je sad

Foto: Ena Dragičević/Index

MALO TKO ne voli burek, a mi smo odlučili ponovo obići mjesta po gradu koja su poznata po tome što pripremaju najbolji burek. Nedavno smo vas vodili na onaj na zagrebačkoj tržnici Dolac, a o tome možete više pročitati ovdje, te vas danas vodimo na ne toliko udaljenu tržnicu Kvatrić.

Od ponedjeljka do petka tamošnji Vrući Burek otvoren je od 8 ujutro do 4 popodne, dok subotom zatvaraju dva sata ranije, odnosno u 2 popodne. Nedjeljom ne rade, a točna adresa im je Ulica Pavla Šubića 40. U praksi, nalaze se u dijelu gdje su mesnica i ribarnica u sklopu tržnice, samo na drugoj strani prolaza, prema samom Kvaternikovom trgu.

Savršen burek-sir

Vrući Burek priprema trokute, a u ponudi su četiri punjenja - od jabuka, mesa, sira i krumpira. Cijena po komadu je od 2.20 eura do 2.40 eura. Bureke peku bez stajanja, pa je svaki burek svjež i vruć kada ga kupite.

"Probali smo burek od jabuka, koji je bio dobar, ali mu je nedostajalo malo slatkoće. Također smo probali najpopularniji burek, onaj sa sirom, koji je bio nevjerojatno hrskav i savršen s malo jogurta. Burek možete jesti odmah narezan na tanjuru ili ga možete ponijeti za van", govori naša TikTokerica.

@index.hr Gdje je najbolji burek u Zagrebu? #zagreb #burek #food #kvatric #hrvatska #food #hrana #foodtiktok #foryou #foryoupage #fyp ♬ original sound - Index.hr

"Najbolji u životu"

Bio je ondje davne 2022. godine naš kolega Zvonko Alač, tj. Butković za siromašne, koji se uvjerio da burek sa sirom postoji, ma što drugi pričali, a ovaj u Vrućem Bureku opisao je kao najbolji u Zagrebu. Ne, ne, ispričavamo se - u životu!

"Kod Vrućeg Bureka ovaj je besprijekoran, savršen, fenomenalan. Koji god pridjev odabrali, nećemo pogriješiti. Za početak, nije mastan. To je posebno bitno jer svijet je krcat burecima u kojima je po pola litre ulja. Također nije ni preslan, a opet je sočan i ukusan.

Jufka mu je perfektno razvučena, tijesto se topi u ustima. Bogato je nadjeven sirom, koji je kompaktan, tako da ne ispada niti se burek raspada. Ovo je vjerojatno najbolji burek sa sirom koji smo jeli u životu", stoji u tekstu u kojem su recenzirani i ostali (s mesom, krumpirom te jabukom), a cijeli pročitajte ovdje.

A kakav je vama burek u Vrućem Bureku, recite nam u anketi.

>> Ovo su mjesta gdje se jede najbolji burek u Zagrebu