Napravili smo parmigianu na 3 različita načina. Jedan je apsolutni pobjednik

Foto: Shutterstock

PARMIGIANA je kultno talijansko jelo od patlidžana, umaka od rajčice i parmezana. Obožavamo je jesti kao glavno jelo, ali i prilog, a nekad se teško odlučiti je li nam finija topla ili hladna. S obzirom na to da je radimo stvarno često, probali smo je pripremiti na više načina, a jedan nam je definitivno najdraži.

Razlika u pripremi je u načinu na koji se sprema patlidžan - prva je verzija ona gdje se on panira na bečki, drugi je način paniranje na pariški, a treći i nama najdraži zahtijeva tek jedan sastojak. U nastavku saznajte koji je to.

1. Brašno, jaja, mrvice

Parmigiana koju smo pripremali tako da patlidžane uvaljamo u brašno, jaja i mrvice pa ispržimo nije nam se pretjerano svidjela. S obzirom na to da je volimo jesti i toplu i hladnu, hladna verzija bila nam je prilično lošija od tople jer je bila suha - mrvice su popile gotovo svu tekućinu. Ova bi se verzija mogla svidjeti onima koji su ludi za pohanim, uz napomenu da poduplaju umak kod slaganja jela prije pečenja.

@lifewithmarq My take on Eggplant Parmigiana #eggplantparmigiana #eggplantrecipe #eggplantparmesan ♬ original sound - Marquis

2. Brašno, jaja

Patlidžani se za ovu varijantu pripremaju na pariški i po društvenim mrežama smo se nagledali dosta ovih snimki, a čini se kako se ljudima sviđa. Nama je okus ipak bio mrvicu previše "jajast" jer od parmigiane očekujemo svjež, kiselkast, povrtni okus s malo slanoće od parmezana.

@nonnanellaa PARMIGIANA #asmrsounds #asmr #asmrfood ♬ suono originale - NonnaNella🍰

3. Brašno

Ovaj nam se način najviše svidio. Parmigiana je bila sočna i kad se ohladila, a okus je bio baš onakav kakav smo htjeli - svjež i kiselkast. Zato smo vam zapisali recept, a možete ga pronaći OVDJE.

@rafael.nistor Parmigiana. 😇 #asmr ♬ suono originale - rafael
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.