Naša čitateljica 25 godina peče prhke vanilin kiflice po ovom receptu, otkrila ga je

Foto: Slava Hodak

U FACEBOOK GRUPI Index Recepti: Što ste danas kuhali? pronašli smo ideju što peći za Božić. Riječ je o keksićima kakve gotovo svi vole, a to su prhke vanilin kiflice s orasima. Bez jaja su, pa će sigurno ovaj recept koji se nalazi u nastavku dobro doći svima koji izbjegavaju jaja ili ih iz bilo kojeg razloga ne smiju jesti.

"Vanilin kiflice koje obavezno pravim u vrijeme adventa, a ostale kekse što stignem. Ovi su meni i mojima od svih najbolji definitivno... Ostavit ću vam recept u komentaru jer 25 godina samo pravim po ovom receptu iz moje prve kuharske bilježnice", napisala je autorica recepta Slava Hodak.

Tu je recept iz komentara, a vi se obavezno učlanite u grupu da biste bili uvijek u tijeku s najboljim receptima i idejama koji se ondje izmjenjuju.

Sastojci i priprema

350 g glatkog brašna
250 g hladnog maslaca
trunka soli
1 vanilin šećer
100 g šećera u prahu
200 mljevenih oraha

Sve suhe sastojke stavite u zdjelu, izmiješajte i dodajte hladni maslac izrezan na listiće. Dobro sjedinite i ostavite u hladnjaku na sat vremena ili još bolje da prenoći. Prije no počnete raditi s tijestom, izvadite ga pola sata ranije iz hladnjaka jer će vam biti lakše raditi s njim.

Podijelite ga na dva dijela, oblikujte oba dijela u kobasice i režite kao na slici ispod. Oblikujte kiflice. U zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva pecite 12 minuta. Uvaljajte ih još tople u mješavinu šećera u prahu i vanilin šećera.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.