Ne moraju sve kuglice biti okrugle: Smjesa od ruma i čokolade super funkcionira ovako

Foto: Shutterstock

JUČER smo vam predstavili kolekciju naših najboljih recepata (koju možete pronaći na dnu članka) za slatke kuglice od ruma, keksa, čokolade, kokosa i oraha, a danas vam donosimo još jednu ideju kako iskoristiti ove brzo gotove i jednostavne te jeftine smjese koje se ne trebaju peći.

Ako su vam kojim slučajem kuglice dosadile ili želite smjesu iskoristiti na drukčiji način, predlažemo da napravite valjkaste oblike koje možete uvaljati u kokos, kakao, mljevene orahe ili kekse, ali i umočiti u otopljenu čokoladu, pa i samo išarati.

Par savjeta

Koju god smjesu da radite, ali i oblike, uvijek prohladite tijesto kako bi gotovi kolačići bolje zadržali željeni oblik. Ako ćete ih samo uvaljati u kokos ili mljevene orašide, odnosno kekse, to možete učiniti odmah po oblikovanju, a ako ih planirate umakati u čokoladnu glazuru, stavite oblikovane kuglice (odnosno valjke) u zamrzivač na 15-ak minuta. Tako će lakše zadržati glazuru kad ih umočite.

Hlađenje smjese prije oblikovanja pomoći će i kod smjesa koje se čine prerijetke - nekim sastojcima jednostavno ne odgovara previše topline ruku i dlanova, pa će im goditi pola sata u hladnjaku, što trebate svakako imati kao opciju za stvrdnjavanje premekane smjese, prije no što odlučite dodati još suhih sastojaka u nju (tako bi se konačni kolačići mogli početi lakše raspadati).

Ako radite s bilo kojom vrstom čokolade, što u smjesi za okruglice (valjke), što za glazuru, slobodno kupite kuharske rukavice. Tako ćete biti precizniji, uredniji i napraviti manje nereda, a cijela priča je na taj način i higijenski prihvatljivija (iako znamo da ih radite za sebe, no svejedno).

>> Ne peku se, gotove su u tren oka: 20 recepata za kuglice od čokolade, kokosa i keksa

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.