Noćenje u hrvatskom hotelu gdje radi ovaj chef u sezoni stoji i do 3 tisuće eura

Foto: RTL

VEČERAS u hrvatskom Hell's Kitchenu gostuje chef Steven Pieters.

"Radio je na svim kontinentima, ima više od 30 godina iskustva, od toga 20-ak kao chef kuhinje", opisao je chef Gretić svog prijatelja i kolegu koji je karijeru započeo u irskom hotelu Rossnaree Park kao linijski kuhar 1993. godine, a dvije godine nakon postao je sous chef u zagrebačkom Sheratonu. 

Radio je u Dubaiju, Dammamu u Saudijskoj Arabiji, švicarskom Filzbachu, zatim Zürichu, pa u Jakarti, ali i na Hvaru i u Malom Lošinju te Samoboru. Trenutno je ovaj Južnoafrikanac executive chef u Villi Nai na Dugom Otoku, točnije u Žmanu, ekskluzivnom resortu o kojem su pisali i Telegraph, Times, Vanity Fair i Forbes.

Jedan od najboljih smještaja u Hrvatskoj

"Hrvatska možda nije tako bogato snabdjevena izvanrednim hotelima kao njezini susjedi na Jadranu, ali najbolji od njih su među najinspirativnijim hotelima na svijetu. Među njima je Villa Nai 3.3, djelo hrvatskog arhitekta Nikole Bašića", piše o ovoj destinaciji u Michelinovom vodiču.

"Restoran Ville Nai fino koristi domaće maslinovo ulje, poslužujući jelovnik koji je što vjerniji kulinarskoj povijesti otoka, a koristi lokalno uzgojeno meso i povrće te svježe ulovljene plodove Jadranskog mora", dodaju. Noćenje ovdje u sezoni stoji od 1200 do 3000 eura.

Pripremat će se smrčci

Kandidati će u večerašnjoj epizodi, u kojoj će njihova jela probati chefovi Tom Gretić i Steven Pieters, pripremati riblje jelo, inače kreaciju ove dvojice chefova, a jedan od sastojaka bit će gljiva smrčak.

"Smrčak mi je baš, ono, bez veze gljiva. Jako je skupa, druga najskuplja gljiva na svijetu, a meni je i kiseo i... Ma, bože sačuvaj", reći će Lucija, najavljuju s RTL-a. Inače, Lucija je ista ona kandidatkinja kojoj nije bilo jasno zašto u vegetarijansko jelo ne ide svinjska mast.

Prijašnjih se godina kilogram po tržnicama prodavao i po 500 kuna, a riječ je o sitnoj gljivi saćaste strukture. U svijetu gljiva, ove su ujedno i vjesnik proljeća, iako se znaju pojaviti već i u veljači, a nekad ih se može pronaći do srpnja.

Kao idealno vrijeme branja preporučuje se razdoblje od travnja do prve polovice svibnja i treba paziti da ih se ne pobere prerano jer prerano pobrane gljive ne bi više imale priliku baciti spore, pa bi se tako zaustavilo njihovo razmnožavanje. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.