Ovo je šest najuspješnijih zagrebačkih restorana u 2024. godini

Foto: Instagram

Kult Plave Kamenice sastavio je kratku listu najuspješnijih domaćih restorana, odnosno, onih s najviše gostiju. U nastavku pročitajte koji su to restorani.

1. Victus Grupa (Batak, Matsu, Gyotaku, Torterie Macaron)

Za Victus Grupu iz Plave Kamenice kažu kako je uvjerljivo najveća privatna ugostiteljska grupacija u Hrvatskoj, s godišnjim prometom od više desetaka milijuna eura. Paze na kvalitetu hrane, menije mijenjaju sezonski, a cijene ostaju niske zbog velike količine sastojaka koje naručuju, pa su im ulazni troškovi povoljni. 

2. Boogie Lab

Boogie Lab opisuju kao nevjerojatan ugostiteljski fenomen, a ova je pekarnica postala najpopularniji zagrebački kafić, bistro i bar, sve u jednome. Više tisuća ljudi dnevno posjećuje dva zagrebačka lokala, a pripremaju širenje i u inozemstvo, i to u New York. 

3. Kiyomi, Izakaya, Torikaya

Ovdje se radi o restoranskoj grupi Davora Bienenfelda i njegovih poslovnih partnera, a sva tri restorana postala su najpopularnija i najpopunjenija u Zagrebu. Kako kažu iz Plave Kamenice, Kiyomi se ovdje ističe u kvaliteti i originalnosti hrane, a Izakaya uskoro planira redizajniranje jelovnika. 

4. Maredo i El Toro

Za Maredo tvrde kako je petkom i subotom navečer toliko pun da se u lokal ne može ući, a restoran uskoro otvara i veliki bar. I El Toro se nalazi u ovoj zabavnoj, večernjoj kategoriji popularnih restorana. 

5. Vinodol

Vinodol, kako kažu, isporučuje najviše jela dnevno u cijelom Zagrebu, a nazvali su ga i tvornicom hrane s visokim zanatskim kriterijima, ali i kreativnosti. Restoran se neprestano mijenja i nadograđuje, s vremenom postaje bolji, što mu i daje tržišni uspjeh. Restoran Korčula pripada istoj restoranskoj grupi, koji također radi uspješno.

6. Zelendvor

Radi se o restoranu u zapadnom dijelu Zagreba, a ekipa Plave Kamenice kaže kako nikada nisu došli a da restoran nije bio prepun, a to traje desetak godina. Mesna jela nude po povoljnim cijenama, s velikim porcijama, a poslužuju i svježu bijelu ribu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.