Sva jela po 6 eura: Vikend događanje u Skradinu, Drnišu i Bilicama

Foto: TZ Grad Skradin

Od danas, 27. rujna do nedjelje, 29. rujna održat će se još jedan "Taste like... Skradin, Drniš, Bilice", eno-gastro događanje u sklopu kojeg će posjetitelji moći kušati jela pripremljena od lokalnih namirnica, kombiniranih s vrhunskim vinima. 

Svakog dana na drugoj lokaciji

Događanje će se svakog dana održati na drugoj lokaciji, od 18 sati, a danas, u petak će početi u Skradinu. U subotu će se sve odvijati u Drnišu, a u nedjelju u Bilicama. Lokalni chef Dino Bebić spajat će tradicionalne i moderne okuse, kao i gostujući Vedran Stojanac, a pripremaju i ponudu vrhunskih vina domaćih vinara.

Na meniju će se tako naći po dva jela specifična za Skradin, Drniš i Bilice, i to na sve tri lokacije, pa će posjetitelji moći birati između arančina od telećeg rižota s pjenicom od češnjaka, pidoća u šalši s bobom i domaćom palentom. Tu je i gnuda od svježeg sira s pršutom i kaduljom, s potpisom Dina Bebića i presana sporo kuhana svinjska oglavina u aromatičnim krušnim mrvicama i kremastoj krumpir-salati.

Sva jela po cijeni od 6 eura

Pripremat će i file jadranske skuše u vučenom tijestu s kremom od krumpira, mladi špinat i umak od češnjaka te ragu od fazana s korjenastim povrćem, domaćom tjesteninom i ribanim zrelim sirom, s potpisom Vedrana Stojanca. Sva jela će se prodavati po cijeni od 6 eura, a svih šest jela posjetitelji će moći isprobati svakoga dana na različitoj lokaciji. 

Ovo je druga po redu godina održavanja festivala. "Ovim projektom želimo razvijati i njegovati eno-gastro turizam u zaleđu Šibensko-kninske županije, nadovezujući se na masterplan razvoja turizma naše županije. Jedan od ciljeva projekta je da produžimo turističku sezonu te našim posjetiteljima pružimo malo drugačije i inovativnije eno-gastro iskustvo", poručile su direktorice TZ-ova Skradin, Drniš i Bilice.

Program

Sve će pratiti DJ Mike, DJ MengRen, Klapa Bunari i Zaratino Band. Program počinje u petak, 27.9. na Trgu Male Gospe u Skradinu od 18 sati, a nastupit će DJ Mika. U subotu će se odvijati u Drnišu na Trgu Poljana također od 18 sati, uz Klapu Bunari i DJ-a Mengrena. U nedjelju će sve biti organizirano na plaži nasuprot glavnog igrališta u Stublju, u Bilicama, od 18 sati uz Zaratino Band i DJ-a Mengrena. 

Sve detaljne informacije o događanjima možete pratiti na društvenim mrežama TZ BiliceTZ SkradinTZ Drniš.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.