Počela je avantura Davida Skoke po cijeloj Hrvatskoj, sutra nas očekuje nova epizoda

Foto: David Skoko

POČELA JE emisija Davida Skoke naziva Motor, loza, kuhača koja se prikazuje na HRT-u. Prva epizoda emitirala se prošle srijede, a iduća je na redu sutra. U devet epizoda ove kulinarsko-putopisne avanture poznati hrvatski chef David Skoko vodi gledatelje diljem Hrvatske u posjet nekim od najistaknutijih domaćih vinara. Obišao je Pelješac, a u nadolazećim emisijama ide u Zadar, na Krk, u Poreč, Momjan, na Plešivicu, do Hraščine te Kutjeva i Zmajevca.

Kombinacija je ovo dokumentarne serije i zabavnog formata koja uključuje gastronomiju, enologiju, putopis, i sve to uz šarm "ribarevog sina" Davida Skoke.

Na svakom od svojih putovanja publici daje uvid u lokalne zanimljivosti, otkriva raznolike priče o najuspješnijim vinarskim projektima Hrvatske, a usput radi i ono što radi najbolje - kuha. Koristi lokalne namirnice za jela koja priprema na svom putujućem štednjaku na drva.

David Skoko na Pelješcu

U prvoj epizodi David Skoko otputovao na poluotok Pelješac, u posjet vinarskim obiteljima Matuško i Šegović. Saznao je zašto je strma lokacija pelješkog Dingača idealna za uzgoj plavca malog, što za Pelješčane znači Pelješki most i kako se vino čuva na dnu mora umjesto u podrumima.

Malostonski zaljev i tamošnje more ponudili su mu namirnice za predjelo i ribu za glavno jelo, pa je tako pripremio kamenice s Granny Smith jabukom, tunu s komoračem, ježeve, dagnje na buzaru, odrezak tune s bobom i kao nešto slatko za kraj zabaglione s voćem.

@hrvatska_radiotelevizija Chef David Skoko otputovao je na jug, na poluotok Pelješac, u posjet vinarskim obiteljima Matuško i Šegović. Donosimo recepte jela koje je Skoko pripremio srdačnim domaćinima. #hrvatskaradiotelevizija#davidskoko #kuhanje #fyp #video #zavas ♬ original sound - HRT

Cijela epizoda je ovdje. U traileru ispod pogledajte što gledatelje očekuje i idućoj epizodi koja se emitira sutra u 20:15 na HRT1.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.