Pričali smo s Petrom, mamom čije recepte za torte koje se ne peku obožavaju svi

Foto: Instagram

BITI MAMA i kuhati, a zatim i sve to dokumentirati za društvene mreže uz redovan posao, nije nimalo lako, a to zna i Petra Sabljić, na društvenim mrežama poznatija kao Mama Kuharica. Petra na Instagramu objavljuje razne recepte za slastice, a prati je više od 11 tisuća ljudi.

Ime Mama Kuharica, kaže, došlo joj je samo od sebe jer je spoj dviju uloga u kojima najviše uživa – obožava biti mama i kuhati. Mama je dvoje djece i po struci magistra ekonomije, a ono što radi na poslu zahtijeva ozbiljnost pa zato svoju kreativnost oslobađa kuhanjem.

"Ljubav prema kuhanju traje od kada znam za sebe. Oduvijek sam voljela biti uz mamu i gledati što ona kuha, kako radi torte i kolače i isprobava recepte. Sjećam se da smo odmalena za ručak znali imati po nekoliko vrsta jela, a barem jednom tjedno je bila i neka slastica", kaže Petra, koja je sasvim spontano odlučila pokrenuti Instagram profil pod nazivom Mama Kuharica.

Društvene mreže su joj hobi, a želja joj je pokrenuti blog

Kao i sve drugo u životu, i to se dogodilo sasvim iznenada i bez nekog velikog plana, a kada je pokretala svoj profil, jedino što je znala jest da s drugima želi podijeliti svoje ideje i recepte. Sada joj, kaže, nema ništa ljepše nego kada joj se jave osobe koje isprobaju njezine recepte pa budu zadovoljne što su time razveselile sebe i svoju obitelj.

Iako već ima dosta suradnji, i to s brendovima koje i sama najviše voli, Petri su društvene mreže u ovom trenutku samo hobi. Najviše je fokusirana na Instagram, no prisutna je i na Facebooku, a otkrila nam je i što bi voljela ostvariti u budućnosti.

"Ono što mi je velika želja jest pokrenuti svoj blog te tamo objediniti sve što radim. Priznajem da je, uz redovan posao, obiteljske obveze, kuhanje i vođenje nekoliko društvenih mreža, izrada bloga pravi izazov, no to mi je cilj u skoroj budućnosti", kaže Petra optimistično, a sve planira polako, ali sigurno.

Na njezinom su Instagram profilu zastupljenija slatka jela jer slastice obožava raditi, ali i jesti, kao i cijela njezina obitelj. "Ne prođe nijedan vikend u našem domu a da nema neke slastice koju svi volimo", kaže Petra, koja je s nama podijelila neke svoje omiljene recepte.

Najviše voli torte koje se ne peku, ali i druge slastice

Najdraže su joj, kaže, torte koje se ne peku, poput Snickers torte ili Plazma mak torte, za koje je podijelila recept, a omiljene su joj i Speculaas torta i Giotto torta. Jedan od njezinih favorita je i kolač od sira, rogača i oraha, a taj recept možete pronaći ovdje.

Osim slastica, kojih je na njezinom profilu najviše i čiji recepti imaju najviše pregleda, na njezinom se Instagramu može naći i poneki recept za slana jela, poput kiflica, tortilja ili lepinja sa šunkom i sirom. Ponekad podijeli i recept za neki ručak, a otkrila nam je i kako kod nje funkcionira planiranje jela.

"Ne planiram jelovnik unaprijed, nego jednostavno spontano u autu od posla do kuće razmislim što bih mogla pripremiti kada dođem doma, nekada to bude u dogovoru sa suprugom i djecom, a nekada skuham ono što mi prvo padne na pamet. S obzirom na to da radim od ponedjeljka do petka, razmišljala sam da bi mi možda bilo lakše unaprijed sve isplanirati, ali za sada ovako funkcioniramo", kaže Petra.

Iako preko tjedna ne stigne toliko planirati, vikendom, kada ima više vremena, pomno isplanira ručkove i slastice i tada si, kaže, da oduška pa kuha sve i svašta. Za kraj smo je pitali što bi poručila onima koji baš poput nje žele postati food blogeri. "Onima koji tek kreću na ovaj zahtjevan, ali zabavan put želim poručiti da ustraju i da ne odustaju jer svaki se trud, zalaganje i upornost na kraju isplate i daju sreću i zadovoljstvo kada radiš ono što voliš", ističe Petra.

U nastavku izdvajamo neke Petrine recepte za slastice koje možete pronaći na Index Receptima.

Čokoladni Oreo cheesecake

Kinder Bueno torta

Kolač od sira, rogača i oraha

Snickers torta bez pečenja

Torta od maka bez pečenja

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.