Probali smo novi cruffin iz Bread Cluba, a čini se da uskoro otvaraju i novi lokal

Foto: Marin Tironi/Index

PRIJE desetak dana najpopularnija zagrebačka majstorska sourdough pekarnica najavila je kako su napravili najbolji cruffin ikad. DadoLada je ime novog cruffina, a riječ je o čokoladnom cruffinu punjenom bijelom kremom od lješnjaka. Ova nova slastica je predstavljena samo mjesec dana nakon inovativnog božićnog cruffina nazvanog Santa Cruff, koji je bio punjen kremom od naranče i vanilije te kremom od cimeta, klinčića, muškatnog oraščića, ruma i kardamoma.

Inače, cruffin, koji se ponekad piše i croffin (da se ne zabunite ako ga negdje nađete pod tim nazivom), hibrid je kroasana i muffina. Pecivo se dobiva preklapanjem tijesta s maslacem, baš kao što je slučaj s kroasanom, i pečenjem u kalupu za muffine. Tako je pecivo i dobilo ime. Cruffin se zatim puni raznim kremama i džemovima i do sada je svaki u Bread Clubu bio sladak, pa očekujemo i jedan slani uskoro.

Probali smo ga, košta 3.52 eura

DadoLada je, kako gore piše, cruffin od čokoladnog/kakaovog tijesta s punjenjem od kreme od lješnjaka. Iako biste na prvu mogli pomisliti kako je pecivo jako slatko, sva sreća pa baš nimalo nije!

Lagano gorkast, s taman zaslađenom kremom od lješnjaka, ovaj bismo cruffin svakako opet rado pojeli. S obzirom na samo tijesto puno maslaca, a i gustu orašastu kremu, dosta je zasitan, pa se nemojte bojati kako vam jedan neće biti dovoljan.

Cijena je 3.52 eura, odnosno 26.52 kuna, što je visoko za jedno pecivo, no teško je dobre cruffine naći po nižoj. Iako iz Bread Cluba kažu kako im je ovo najbolji cruffin do sada, nama je u sjećanju ostao onaj od bazge koji smo jeli prošlo ljeto i nadamo se da će ga napraviti opet.

>> Bread Club tvrdi da je njihov novi cruffin najbolji koji su ikad napravili

Sad će Bread Club biti i na Dolcu

Nedavno smo, prolazeći ulicom Pod zidom, primijetili kako će Bread Club otvoriti poslovnicu u jednom zapuštenom prostoru, taman ispod Dolca. Vjerujemo da će i ta lokacija, baš kao i sve ostale, biti krcata.

>> Bread Club u ponudi ima novi, 100% raženi kruh

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.