Desert za koji imamo vremena svaki dan, omiljena pijesak torta gotova u 15 minuta

Foto: Antonia Jagodić

OSIM nekih tradicionalnih kolača kojima se veselimo u ovoj, hladnijoj sezoni, prisjetili smo se i nekih isto tako omiljenih, ali malo manje tipičnih. Jedan takav je pijesak torta, tradicionalni desert koji se ističe po svojoj jednostavnosti i karakterističnoj teksturi koja zaista podsjeća na pijesak. 

Ova je torta popularna u brojnim kulturama, a potječe iz njemačke kuhinje gdje se zove "Sandkuchen". U Njemačkoj se priprema u obliku kuglofa, a prepoznatljiv je po svojoj rahloj, lagano mrvičastoj teksturi. Kako to obično biva, kolač se proširio iz Njemačke u susjedne zemlje poput Austrije i Švicarske, a s vremenom je postao popularan i dalje, uključujući i Hrvatsku. 

Ovaj put naišli smo na odličan recept naše čitateljice i autorice recepata, Antonije Jagodić, koja je kao i obično, oduševila super jednostavnim, a prefinim desertom. Za njezinu je pijesak tortu potrebno točno 15 minuta za pripremu i nekoliko jednostavnih sastojaka. 

Što je sve potrebno 

  • mlijeko
  • puding od vanilije
  • šećer
  • maslac
  • mljeveni keks
  • kokos
  • mljeveni orasi
  • šlag za dekoraciju 

Kako se priprema

Počnite kuhanjem pudinga, nakon toga ga ohladite, pa mu dodajte maslac. Zatim napravite tri smjese, odnosno puding podijelite na tri dijela: u prvi dio dodajte kokos, u drugi mljeveni keks, a u treći mljevene orahe. Smjesu utisnite u kalup redom: krema s keksom, krema s kokosom, krema s orasima i na kraju dekorirajte šlagom. Tortu možete posuti keksom, kokosom ili orasima, a prije posluživanja dobro ju ohladite. 

Cijeli recept u kojemu se nalaze točne mjere i koraci pripreme, pronađite ovdje

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.