Recepti ovog dečka na TikToku imaju pet milijuna lajkova, razgovarali smo s njim

Foto: Igor Jadan

NA TIKTOKU moguće je pronaći svašta, pa i odlične i jednostavne vegetarijanske recepte, a takve smo našli na profilu koji vodi Igor Jadan. On ima gotovo 143 tisuće pratitelja, a na svom TikToku dijeli sve, od ideja za vege ručkove do recepata za deserte, koktele, salate i sve drugo što vam padne na pamet.

Igor je i sam vegetarijanac, kaže da je veliki ljubitelj hrane, a bavi se snimanjem videorecepata za društvene mreže. Razgovarali smo s njim, a on nam je otkrio ponešto o sebi, o svojoj ljubavi prema kuhanju, kako je počeo snimati videe za društvene mreže, ali i kakvu hranu najviše voli.

@igorjadan Proteinske Tiramisu Zobene #oatmeal #overnightoats #zobene #tiramisu #protein ♬ Le Monde - From Talk to Me - Richard Carter

Odmalena voli kuhati

"Oduvijek sam volio kuhati i kao malo dijete stalno sam pomagao mami i baki u kuhinji te sam završio i nekoliko radionica kuhanja za djecu. Prvi recept koji sam podijelio na TikToku bio je recept za muffine. Video je super prošao pa sam nastavio objavljivati videe o kuhanju", govori nam Igor, koji kreira sadržaj za društvene mreže još od drugog razreda srednje škole.

Iako kaže da je bio sramežljivo dijete i da mu je bilo neugodno upoznavati nove ljude i pričati s njima, s vremenom je otkrio da mu je lakše komunicirati s kamerom pa je snimajući videe za YouTube stekao samopouzdanje, a danas se smatra ekstrovertnom osobom koja voli nova iskustva. Tomu je pridonijelo i snimanje za TikTok.

@igorjadan NAJHRSKAVIJI PEČENI KRUMPIRI IKAD #kuhanje #cooking #hrana #food #recept #vegetarian #krumpir #krumpiri #potato #smashedpotatoes ♬ Chill Like That - Sunday Scaries & PiCKUPLiNES

Igor danas na TikToku ima gotovo 143 tisuće pratitelja i pet milijuna lajkova. U svojim najpopularnijim videozapisima priprema mac and cheese, koji ima 2.2 milijuna pregleda, zatim krumpiriće s preko 1.2 milijuna pregleda te najhrskavije pečene krumpire, recept koji je pregledalo 1.4 milijuna ljudi.

"TikTok je na red došao za vrijeme lockdowna 2020. godine. Na njemu sam krenuo s vlogovima koji su bili jednominutni prikazi mog svakodnevnog života i druženja s prijateljima. Nakon godinu dana snimanja vlogova počeo sam objavljivati videorecepte i po tome sam danas poznat", kaže Igor, koji snima samo vegetarijanske recepte jer dolazi iz obitelji vegetarijanaca i nikad nije jeo meso i ribu.

Dolazi iz obitelji vegetarijanaca i dijeli vege recepte

Pitali smo ga kako izgleda jedan prosječan dan tiktokera - otkrio nam je kako planira sadržaj, kada ima najviše inspiracije za snimanje i kuhanje te da mu na snimanje, montažu i planiranje novih videa ode cijeli dan, ali, kako kaže, to mu nije naporno.

"Ustajem oko 8 ujutro, popijem kavu i pojedem neki lagani doručak. Nakon toga sjedam za računalo i planiram okvirni raspored za taj dan. Idem u teretanu, a poslije treninga bacam se na montiranje videa koje sam snimio prošli dan. Kad pojedem ručak, volim čitati knjigu i odmoriti se, a navečer imam najviše inspiracije za kuhanje pa uglavnom tada snimam videe", govori Igor.

Budući da je donedavno i sam bio student, Igor nam je otkrio i koja jela prikladna za studentski budžet najviše voli. "Od jela za studentski budžet volim tjesteninu u svim mogućim izdanjima. To je jeftino, brzo gotovo i prije svega fino", kaže Igor, koji i sam nerijetko objavljuje ideje za jednostavne recepte s tjesteninom.

@igorjadan Mac and cheese u jednom loncu #macandcheese #igorjadan #kuhanje ♬ original sound - Igor Jadan

Tako na njegovom TikTok profilu možete pronaći recept za mac and cheese, votka pastu, tjesteninu s burratom, špagete s rajčicom, cacio e pepe, aglio e olio, tjesteninu s gljivama i mnoge druge. A osim tjestenine, otkrio nam je kakva još jela najviše voli.

"Stalno sam na granici volim li više slana ili slatka jela. Mislim da su mi trenutno slana jela ipak draža, ali u prosincu planiram vratiti svoj serijal 'adventski kalendar kolača', u kojem od početka 12. mjeseca pa do Božića svaki dan radim drugi kolač, tako da će mi tada vjerojatno biti draži deserti", ističe Igor.

Na kraju smo ga pitali i koji bi savjet dao kulinarskim amaterima i onima koji žele pokrenuti svoju priču na društvenim mrežama.

"Svima koji se žele okušati u kuhanju ili u dijeljenju sadržaja na društvenim mrežama šaljem podršku. Svi smo krenuli od nule i s vremenom stekli znanje i vještinu. Neke konkretne savjete nemam, svakom odgovara neka druga metoda. Netko više voli učiti gledajući videe, netko čitajući knjigu, a netko eksperimentirajući sam", zaključuje Igor.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.