Sočni sendvič s mortadelom bio je omiljeno jelo Anthonyja Bourdaina, ovako se radi

Foto: TikTok

POZNATI chef Anthony Bourdain bio je najpoznatiji po svojim televizijskim putopisima, u kojima je otkrivao svijet i ljude kroz hranu. Uvijek je bio spreman kušati lokalne specijalitete, bez obzira na to od čega su bili napravljeni, a neka od jela koje je probao uključio je i u svoju kuharicu.

Tako je u kuharicu Appetites iz 2016. uključio recept za sendvič s mortadelom, inspiriran jelom koje je prvi put kušao u Sao Paulu, u Baru Do Mané, tijekom posjeta Brazilu 2007. godine. Smatrao je da je kušanje ovog sendviča obavezan doživljaj za svakoga tko posjeti ovo mjesto, a na isto se mjesto vratio 2012. godine tijekom snimanja dokumentarca The Layover.

Sendvič s mortadelom od 5 sastojaka

Bourdainov sendvič s mortadelom radi se od samo pet sastojaka - trebat će vam kajzerica ili neko drugo pecivo po izboru, majoneza i dijon senf, mortadela i Provolone sir. Nakon što se složi, veličina sendviča podsjeća na one ogromne pastrami sendviče iz New Yorka, a upravo je pastrami sendvič, uz ovaj od mortadele, bio Bourdainov omiljeni sendvič.

@foodwithgeorge Anthony Bourdain’s Favourite Sandwich Ingredients: 9 pieces Mortadella 2 tbsp Olive Oil 3 slices Provolone 1 white bun 1 tbsp mayonaise 1 tbsp Dijon mustard Method: Heat a large frying pan with olive oil. Scrunch and fold up 3 pieces of mortadella and fry seperatley on both sides until crispy. Then stack the fried mortadella, slice the provolone and place it on top of the mortadella. Add a splash of water to the pan and cover it until the provolone melts. Repeat this process twice more and place on top of the other fried mortadella and cheese. Slice and toast your bun in the same pan with a little olive oil. Once toasted, spread mayonnaise on the bottom half and Dijon mustard on the top half. Place the stack of mortadella and melted cheese on the bottom bun, then add the top bun. Enjoy! #sandwich #mortadella #provolone #cheese #anthonybourdain ♬ original sound - Food with George

Ovaj sendvič poseban je po tome što se mortadela preprži na tavici, a zatim se na nju doda sir i to se sve zajedno još malo prži dok se sir ne otopi. Postupak se ponovi nekoliko puta kako bi nadjev bio što bogatiji, a pecivo se prepolovi na dva dijela i lagano se tostira.

Polovice kajzerice ili drugog peciva koje ste odabrali premažu se dijon senfom i majonezom (možete ih pomiješati pa premazati obje polovice ili jednu polovicu premazati senfom, a drugu polovicu majonezom). Dodajte mortadelu sa sirom, preklopite i sendvič pojedite dok je još topao.

Cijeli recept s točnom količinom sastojaka za jedan sendvič pronađite ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.